Végleg leszámolhatnak az AIDS-szel?Hirdetés betöltése…

Az alábbi hírt, már megosztottuk az oldalunkon ( SZENZÁCIÓS HÍR! SIKERESEN MEGGYÓGYÍTOTTAK EGY HIV FERTŐZÖTT FÉRFIT! ), de sajnos tulajdonképpen nem “érdekelt” senkit! De véleményünk szerint, valóban szenzációs a hír, úgyhogy valóban érdemes elolvasni!

A nemzetközi sajtó részben szenzációként tálalta, a kutatók nyugalomra intenek, nem kizárt azonban, hogy egy brit férfi lehet az első, akinek a szervezetéből sikerült eltüntetni a HIV-vírust.

Az új eljárást még javában tesztelik a kutatók. 50 betegen próbálták ki a terápiát, amelynek lényege, hogy a vakcina még lappangó állapotban támadja a vírust.

A kutatásban öt egyetem, az Oxfordi, a Cambridge-i, az Imperial College London, a University College London és a King’s College London tudósai fogtak össze.

AIDS-teszt vérvétellel (Fotó: Europress/AFP/Tang Chhin Sothy)AIDS-teszt vérvétellel (Fotó: Europress/AFP/Tang Chhin Sothy)

A kutatócsoport által kifejlesztett új terápiában előbb egy vakcina hozzásegíti a szervezetet, hogy felismerje az úgynevezett „alvósejteket”, majd egy gyógyszerrel aktivizálják a vírust, hogy az immunrendszer észrevegye azokat.

Januárban a jeruzsálemi Héber Egyetem két tudósa jelentette be, hogy megkezdik egy a HIV-vírust az emberi szervezetből kiirtó gyógyszer klinikai tesztjeit.

Szlávik János infektológus a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta, már jó néhány éve dolgoznak a tudósok azon, hogy egy olyan AIDS-ellenes terápiát fejlesszenek ki, ami nem csak arról szól, hogy az állandó gyógyszerszedés mellett jól vannak, jól érzik magukat, hanem végleg gyógyítja az AIDS-betegeket.

Egy köbmilliméternyi emberi vérben akár több millió vírus is lehet. Ez azt jelenti hogy egy beteg szervezetében az öt liternyi vérben olyan óriási mennyiségű kórokozó van, amelynek egy része elbújik az emberi sejtekben. Ezek a sejtek az ún. rezervoárok vagy temetők.

 

A jelenleg használt AIDS-terápiával ezekből a temetőkből nem tudjuk kikergetni a kórokozót. Így, ha valaki elkapja a HIV-vírust egész életében gyógyszert kell szednie.

A kutatócsoport által kifejlesztett vakcina arra szolgál, hogy az emberi szervezet saját védekező sejtjei ismerjék fel a fertőzött sejteket, majd a gyógyszer ezekből a sejtekből kikergeti a vírust, amit aztán a hagyományos gyógyszerek elpusztítanak – magyarázta a szakember.

Szlávik János szerint az elmélet tökéletes, de a gyakorlatban ez nem olyan egyszerű, a betegeket ugyanis közvetlenül a fertőződés után kell elkezdeni kezelni.

Virológus szakemberek a drezdai Max-Planck Kutatóintézet egyik laborjában (Fotó: Europress/Arno Burgi)Virológus szakemberek a drezdai Max-Planck Kutatóintézet egyik laborjában (Fotó: Europress/Arno Burgi)

Az ötven emberre kiterjedő vizsgálat során egyelőre csak két embernél sikerült az eddigi kezeléseknél hatékonyabban eltüntetni a vírust. De azt a tudósok sem állították, hogy totális sikert arattak. Ha minimum fél év múlva sem lesz az érintett férfiakban vírus, még akkor sem állítható, hogy teljesen meggyógyultak.

A kutatás vezetője is megpróbálta lehűteni a kedélyeket és azt mondta: ha elérnek is részsikereket, és minden jól alakul, még akkor is legalább ötévnyi kutatás kell ahhoz, hogy kijelenthessék, a módszer jól működik.

Jelenleg több mint 35 millió HIV-fertőzött él a világon, a legnagyobb számban az ázsiai-csendes-óceáni régió országaiban, amelyekben évente 180 ezer AIDS-es megbetegedést és 1,2 millió HIV-fertőzést regisztrálnak.

Szlávik János is emlékeztetett rá, hogy egyelőre a világon csak olyan emberek gyógyultak meg véglegesen az AIDS-betegségből, akik csontvelő-átültetésen estek át más betegség miatt, és egy véletlen mutáció folytán végleg megszabadultak a HIV-vírustól.

Az infektológus ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az a rengeteg pénz, amit az elmúlt 20-25 évben az AIDS-kutatásokba öltek, talán most beérik és hamarosan elérkezik az idő, amikor ezeket az embereket végleg meg lehet gyógyítani.

forrás: hirado.hu

Óceánok boríthatják a legközelebbi Föld-szerű bolygót
Ennél tovább "egyelőre" semmiképpen sem élhetünk!Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Vérnyomáscsökkentés tejsavóval? – magyar ku... Egy októberben publikált, friss kutatás szerint bizonyos tejfehérjék révén csökkenthetőek a szívbetegség és a szélütés rizikófaktorai. A readingi egyetem égisze alatt a vizsgálatot fiatal magyar kutató, dr. Fekete Ágnes vezényelte le. Kérdésünkre kifejtette, az angol ...
Vércukorcsökkentés növényi eredetű készítm... A cukorbetegek vércukorcsökkentő kezelése során az inzulin felfedezése és a rendkívül széles skálán mozgó tablettás készítmények bevezetése nyomán is időről-időre divatba jön tisztán növényi eredetű készítmények szedése. A kínálat egyre nő és se szeri, se száma ni...
Van különbség! A depresszió a gyomrot, a szoro... Svájci kutatók kimutatták, hogy fiataloknál a depressziót ízületi és emésztőrendszeri betegségek, a szorongást pedig bőrproblémák követik.   A testi és lelki betegségek kéz a kézben járnak – ezt már régóta sejtjük, de most sikerült először tudományosan is igazol...
VALÓDI ÁTTÖRÉS KÖZELEG!! : Jöhet a rák elle... Tudósok komoly lépést tettek afelé, hogy létrehozzanak egy olyan vakcinát, amely arra készteti az immunrendszert, hogy a rákos sejteket vírusként azonosítsa, majd elpusztítsa. A Nature-ben megjelent tanulmányban a kutatást végző nemzetközi tudóscsoport részletesen leírja, ...
Újabb fantasztikus titokra derült fény a Kheops... Először találtak bizonyítékot régészek arra, hogy az ókori Egyiptomban a fáraók számára épített rituális célú naphajóknak fém alkatrészeik is voltak. A kutatók a gízai Nagy Piramis (más néven Kheopsz piramis) melletti ásatásokon találták meg egy fából épült napha...
Új terápiás utat nyithat az agyi infarktus keze... A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet munkatársai elsőként tárták fel, hogy az agyi gyulladásos folyamatokban főszerepet játszó sejttípus, a mikroglia miként járul hozzá agyi infarktus esetén a szöveti károsodás kialakulásához. Új terápiás utat nyithat az agyi in...
Természetes gyümölcskivonat oldhatja fel a vese... Texasi kutatók felfedeztek egy természetes gyümölcskivonatot, ami képes feloldani a a kalcium-oxalát veseköveket. Többféle szerkezetű vesekő ismert, ezek egyike a kalcium-oxalát alapú kő. Igen problémás fajta, akinek erre van hajlama, kerülnie kell az egyébként egészsége...
Tényleg van élet a halál után, a legújabb tud... Tudományos kutatás szerint az emberi öntudat jóval tovább megmarad a halál után. A szívműködés és vérkeringés megállása után korábbi felfogás szerint az volt a tendencia, hogy az agyműködés 30 másodperc múlva megszűnik a vérkeringés leállása után. A Southampton Egye...

Facebook hozzászólás