Vége a diétáknak, kopogtatós módszerrel fogyhatunk igazán


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Nem a csoki és a szalmakrumpli a csinos testalkat fő ellenségei – állítják szakértők, akik egy olyan fogyókúrás módszert javasolnak, amely nem követeli meg, hogy lemondjunk kedvenc ételeink fogyasztásáról.

 

Eszerint az arc bizonyos pontjainak, a homloknak és az állnak a stimulálása, könnyű ütögetése elősegíti a súlycsökkenést, ami a hagyományos fogyókúrás módszerekkel szemben hosszan tartó hatást eredményez. A hagyományos diéták által lefogyott emberek 35 százaléka ugyanis visszahízik, ha nem tartják magukat folyamatosan az étrendhez.

Jessica Ortner “The Tapping Solution for Weight Loss and Body Confidence” című könyvében azt írja, hogy a fogyókúrázók legnagyobb ellensége nem a csoki, vagy a szalmakrumpli, hanem az “érzelmi evés”, ami az édességek és egyéb egészségtelen ételek iránt tanúsított irracionális étvágyban nyilvánul meg. Ezeket az élelmiszereket többnyire unaloműzés, szomorúság, vagy a stressz miatt fogyasztjuk.

Az arc bizonyos pontjainak a stimulálása olyan pszichológiai mechanizmusokat vált ki, amelyek csökkentik az egészségtelen ételek iránti kontrollálhatatlan étvágyat.

Az “érzelmi felszabadulás” technikájának is nevezett módszert a múlt század hetvenes éveiben fejlesztették ki pszichológusok, és az étvágycsökkentés mellett jelentősen csökkenti a stresszt és szorongást is. Szakemberek szerint a homlok, az áll és a kulcscsont azok a területek, amelyeket az emberek ösztönösen masszíroznak stresszhelyzetben. 

Ezen felületek simogatása csökkenti az agy egyik régiójának, az amigdalának a működését, ami az érzelmi komponensek kialakulásáért felelős, annak hibás működése pedig szorongást okozhat. Az amigdala ugyanakkor a stresszhormon (kortizol) kiválasztását is szabályozza, ami szabályozza az élelmiszerek, és az édességek iránti étvágy növekedését.

 

Forrás:http://filantropikum.com/vege-a-dietaknak-kopogtatos-modszerrel-fogyhatunk-igazan/

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...