Vargányakrémleves







Hirdetés betöltése…

Ez egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.

 

 

Összetevők:

1 db szikkadt kalács nekem ez saját készítésű

300 g vargánya gomba ,mélyhűtött is jó

1 db olasz hagyma

2 gerezd fokhagyma

800 ml csirke- vagy zöldségalaplé lesz recept, ill. bió leveskockából

200 ml tejszín

50 g vaj

1 marék friss kakukkfű

1 cs petrezselyem

3 ág koriander

só, bors

 

Elkészítése:

Vágd apróra a hagymát és zúzd össze a fokhagymát, majd egy nagy lábasban süsd üvegesre egy kevés (2 ek.) vajon. Aprítsd fel a vargányát jó apróra és dobd a hagymák mellé majd süsd őket tovább. Ezután sóval, frissen őrölt fekete borssal, kakukkfűvel és 2 szál aprított korianderrel ízlés szerint fűszerezd. Majd öntsd fel az egészet a csirkealaplével és forrald fel a levest. Egy botmixerrel pürésítsd, ha szükséges ízesítsd a fűszerekkel tovább. Majd verd kemény habbá a tejszínt és végül elnagyolt mozdulatokkal keverd a vargányaleveshez, picit főzelékállagúnak kell lennie és habosnak. A kalácsot szeleteld apró kockákra, és vajon pirítsd aranybarnára. Végezetül a kalácskrutont soha sem a levesestálban tálald hanem mindig mellette egy külön tálban, hogy ne szívja meg magát. Én tejszínhabbal és petrezselyemmel díszítettem.

 

Forrás:stylemagazin.hu

 

 

Így előzd meg a cukorbetegséget!
Védekezz természetes immunrendszererősítőkkel a nátha ellen



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zöldturmix – az élet itala A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon ta...
Zöldséggel töltött paprika Könnyű elkészíteni, és kimondottan vacsorára ajánlott. Nem telik 30 percnél több időbe, és máris kész a valóságos vitamin-bomba! Mai receptajánlónkban a zöldséggel töltött paprika elkészítésének rejtelmeibe vezetünk titeket.   Két személyre, a következők k...
Zablisztes túrófánk Hozzávaló 25 dkg túró 15 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt   5 dkg Xillit v.,eritritol őrölve   5 dkg margarin   1 dkg élesztő   2 db egész tojás csipet só 1 citrom reszelt héja Elkészítés Az összes anyagot dagasztótálba teszem és  jól elkeverem/ össze...
Zablisztes bukta Hozzávaló 50 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt 6 dkg olvasztott vaj csipet só 1 citrom reszelt héja 3 ek Xilit 3 dl tej (ha szükségesnek látod tehetsz még kb 0,3 - 0,5  dl- t bele) 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás + 2 sárgája Töltelék szilvalekvár diabetikus ( de l...
Zablisztből palacsinta Azt olvastam, hogy a zabliszt nagyon jótékony hatású. Gyomorvédő és kiválóan alkalmas ételek készítésére. Minden, amibe sima lisztet használunk teljesen vagy részben helyettesíthető vele. Hozzávaló Tészta/ 10 db 20 dkg zabliszt 2 db tojás csipet só xilitv v.eri...
Viszlát, tartósító: mustár készítése házi...  Aki szereti a mustárt, annak érdemes megpróbálnia saját kezűleg elkészíteni. Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.  Mindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, a...
Villámkalács (nem kell dagasztani) – A kisfiam... Ezt a gyors kalácstésztát tetszés szerint megtölthetjük diós, mákos, vagy túrós töltelékkel, és minden olyan süteményhez felhasználhatjuk, amelyeknek kelt tészta az alapja. Dagasztást nem igényel. Hozzávalók: 1/2 kg liszt 2 evőkanál vaj 1 tojás 3 evőkanál cuko...
Világbajnok fokhagymás, spenótos lángos A lángos a nyári fesztiválok, falu- és városnapok egyik kedvenc eledele. Ha otthon is fesztiválhangulatot szeretnénk varázsolni, készítsük el saját ízlésünk szerint a lángost. Az egészben az a jó, hogy nem csak a megszokott feltétekkel tudjuk fogyasztani, hanem fantáziánk sze...

Facebook hozzászólás