Van otthon egy kis gomba? Mutatunk 2 töltött gomba ötletet!


Hirdetés

Nem tudod mit készíts? Van 2 bámulatos ötletünk, hogyan lehet a gombából valódi finomságot készíteni.

Hozzávalók:

  • 12 db nagyobb gomba,
  • 200 g darált hús,
  • 2 db közepes hagyma,
  • 1 nagyobb sárgarépa,
  • 100 g vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 db citrom,
  • só,
  • bors ízlés szerint,
  • tetszés szerint  oregano, zöldpetrezselyem, bazsalikom),
  • sajt.

Elkészítés:

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a gombát, távolítsuk el a szárakat, hagyjuk hideg vízben negyed órát. Vágjuk fel a hagymát apróra, a répát reszeljük le, majd dinszteljük meg 50 g vajban mindkettőt és keverjük össze a darált hússal. Zúzzuk össze a fokhagymát ,majd keverjük a darált húshoz a fűszerekkel és a citrom levével együtt. Kavarjuk jól össze az elkészült tölteléket. Töltsük meg a gombákat, majd sütőpapírral bérelt, kivajazott tepsiben süssük előmelegített sütőben 30-40 percet. Amikor már majdnem készre sült, szórjuk meg reszelt sajttal majd ismét tegyük vissza a sütőbe amíg a sajt megolvad rajta.

Jó étvágyat!

forrás

Hirdetés
Hirdetés betöltése...