Van különbség! A depresszió a gyomrot, a szorongás a bőrt támadja!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Svájci kutatók kimutatták, hogy fiataloknál a depressziót ízületi és emésztőrendszeri betegségek, a szorongást pedig bőrproblémák követik.

 

A testi és lelki betegségek kéz a kézben járnak – ezt már régóta sejtjük, de most sikerült először tudományosan is igazolni ennek az összefüggéseit. A Bázeli Egyetem kutatói 6483, 13 és 18 év közötti amerikai fiatal adatait elemezve vonták le következtetéseiket.

A szakemberek megfigyelték, hogy a serdülőknél bizonyos kórképek sűrűbben fordulnak elő, ha előtte valamilyen mentális betegségtől szenvedtek. A depressziót ízületi gyulladás (arthritis) és különféle emésztőrendszeri betegségek követik, a szorongásos állapotok után pedig bőrelváltozások jelentkezhetnek.

kk

A kutatók további szoros összefüggést találtak azt epilepszia és a különféle étkezési rendellenességek között.Ez utóbbira sem volt korábban bizonyíték.

A PLOS ONE szaklapban publikált kutatás eredményei segíthetnek a fizikai betegségek lelki okainak, hátterének jobb megértésében. A felismerések a pszichológusok és a belgyógyászok, bőrgyógyászok munkáját is megkönnyíthetik.

A diagnózisok felállításakor olyan szempontokat is figyelembe vehetnek, amikkel korábban nem foglalkoztak. A frissen diagnosztizált epilepsziások kezelési terve például kitérhet a nagyobb valószínűséggel megjelenő étkezési rendellenességekre is – említette Marion Tegethoff, a publikáció vezető szerzője.

forrás: hirado.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...