Valóban natúrkozmetikum? DEHOGY!


Hirdetés


Manapság trendi egészségtudatosan élni. Sokan azonban azt hiszik, attól mert bio termékekre szakosodott üzletekben vásárolják a magukat természetes összetételűnek hirdetett szépségápolási cikkeket máris egészségtudatos vásárlóvá válnak.

Nos, a szomorú hír az , hogy a kozmetikai cégek igyekeznek kihasználni a vásárlók tudatlanságát azt illetően, hogy mitől lesz egy termék natúr vagy bio. A tegnap még mesterséges összetevőkből álló termékek nem lesznek egy csapásra természetes biokozmetikumok, hiába állítják ezt a gyártók.

Természetes kozmetikumok

A természetes kozmetikumok hosszas kutatás és kísérletezés eredményeként születnek meg. Egyre több vásárló érti meg, hogy a mesterséges összetevők bizony a véráramba kerülésével hosszútávon mérgezik a szervezetet. Az utóbbi években tehát megnőtt a természetes készítmények iránti igény, ezért számos cég jelent meg a piacon. Olyanok is, akik szeretnének hasznot húzni, azonban szakértelmük messze elmarad a több évtizedes tapasztalattal rendelkező biokozmetikumot gyártó vállalatok mögött.
A legtöbb márkának van tehát natúr termékvonala, de hogyan döntheted tehát el, hogy melyek a valóban natúr, természetes , biokozmetikumok és melyek azok, amelyek összetevői között szerepelnek ugyan növényi kivonatok, de jelentős százalékban szintetikus anyagból készültek?

Natúrkozmetikumok jellemzői

  • A natúr előtag arra utal, hogy a termék tartalmaz természetes összetevőt, azonban ez nem zárja ki, hogy laboratóriumi úton előállított további összetevőket is tartalmazzon.

 

  • Bioterméknek számít az a termék, (különböző országokaban különböző szabályrendszerek szerint módosulhat) amelynek 95%-a természetes eredetű.

 

  • Példa : A levendula olajat tartalmazó készítmény még nem lesz natúr vagy természetes kozmetikum.

 

  • Minden esetben olvasd el a magyar nyelvű összetétel leírást, melyből egyértelműen ki fog derülni hogy tartalmaz e a termék szintetikus anyagot.

 

  • Minden esetben nézz utána, hogy a termék megfelel-e valamelyik natúrkozmetikai minősítésnek.

 

  • Kizárólag természetes alapanyagokból, növényi olajakból, ásványi anyagokból vagy állati eredetű anyagokból állnak (tej,zsír,méhviasz stb.)

 

  • Nem kerülnek allergizáló, mesterséges anyagok a termékbe, mint például kémiai színezékek, vegyi tartósítószerek, habképző anyagok, emulgeáló szerek, illetve.

 

A fentiek alapján mindenkinek szíve joga, hogy megfontoltan vásárol ezentúl, vagy bedől a kozmetikai ipar hazugságainak és továbbra is mérgezi magát.

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...