Valaki, vagy valakik tűket rejtettek szupermarketekben kapható eprekbe!!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Ismeretlen elkövetőket keresnek nagy erőkkel  Ausztrália Queensland államában, és jelentős, 100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forint) nyomravezetői díjat is felajánlottak a hatóságok!

Valaki, vagy valakik múlt héten tűket rejtettek el szupermarketekben található eprekbe, és ezzel komoly veszélynek, egy esetben pedig már életveszélynek tettek ki embereket! Egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett, ekkor derült ki, hogy a gyomrában tűk találhatók, ezek okozzák az elviselhetetlen fájdalmait. Azóta több kép is felkerült már a közösségi oldalakra, ahol hasonló esetről számolnak be, konkrétan olyan eprek láthatók, amelyekbe valaki tűt rejtett el. A hatóságok figyelmeztetnek, hogy evés előtt mindenki vágja ketté az epreket. Több fajtát le is vettek a boltok polcairól, a visszahívások New South Wales és Victoria államot is érintik.

Bárki áll is emögött, nem csak queenslandi és ausztrál családokat fenyeget, hanem egy egész iparágat

– nyilatkozta Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök, felszólítva mindenkit, aki bármit tud az ügyről, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel. A miniszterelnök szerint az elkövetők akár 10 év börtönbüntetést is kaphatnak a tettükért, írja az ABC.net.au.

Az ügy rendkívüli hatásokkal járhat, ugyanis az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán azonban felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján, ami hatalmas veszteséget okozhat az egész iparágnak! A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy talán egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes, de a rendőrség szerint erre egyelőre még nincs bizonyíték.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...