Ültessünk rebarbarát! Igencsak jótékony egészségünkre


Hirdetés


A rebarbara befőtt a világ egyik legfinomabb forró nyárdélutáni ínyencsége. Nem csak finom, hanem igencsak jó hatással van az egészségünkre is: szabályozza az emésztést, hashajtó, de fogyaszthatjuk máj és epe bántalmak ellen is.

 

 

Termesszünk saját kertünkben, udvarunkon. Ha egyszer megkapaszkodik, rendkívül jól terem, akár 8—10 évig is képes boldogítani egy családot. A rebarbara még nem lepte el a nagyáruházak polcait, hogy ne maradjunk le erről az ízletes és egészséges növényről, termesszünk otthon. Óriási leveleinek teljes szárát felhasználhatjuk, készíthetünk belőle kompótot, (krém)levest, süteményt, szószt.

Magról szaporíthatjuk, de mivel ez még első évben nem fog fogyasztásra alkalmas méreteket ölteni, így jobb, ha egy már kifejlődött rebarbara bokor oldalhajtásait törjük le, és ültetjük el.

A napos helyet kedveli, és jó, ha folyamatosan tudjuk biztosítani a vízellátását, főleg a kezdeti időszakban. Szüretelni május-júniusban lehet, elméletileg azután is megvannak a levelei, csak ekkor már legyengítjük a tövet, és jövőben lehet, hogy kisebb hozama lesz. Ne vágjuk késsel, vagy ollóval, csak törjük inkább. Az előbbi módszernél gombásodást okozhatunk a megmaradt csonkon.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ultessunk-rebarbarat-igencsak-jotekony-egeszsegunkre

Hirdetés


Hirdetés betöltése...