Újra osztja az állam az ingyen, vissza nem térítendő támogatást! Neked is járhat!


Hirdetés

Folytatódik az Otthon Melege Program, azaz az állami vissza nem térítendő forrást kínáló háztartási felújítási program, amelynek újabb állomása holnap, azaz április 3-án szerdán lesz.

Egy aznapi sajtótájékoztatón jelenti ugyanis be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára a földgázüzemű konvektorok cseréjét szolgáló Otthon Melege Program részleteit – derül ki a minisztériumi meghívóból. Egyelőre ezek nem ismertek, de elképzelhető, hogy most is a minél nagyobb energiamegtakarítás eléréséhez (kiinduló állapot és felújítással elérhető állapot közötti különbség) kötik majd a kiosztott támogatás volumenét, hogy ezzel is ösztönözzék a régi, elavult fűtési rendszerek lecserélését.

Tavaly ősszel a háztartási nagygép csere pályázaton 20-45 ezer forintot osztottak ki attól függően, hogy az újonnan beszerzett hűtő, fagyasztó, vagy mosógép milyen energiaosztályba tartozott. A pályáztatás régiónként eltérő napokon, előre meghatározott ütem szerint zajlott (egy adott nap délelőtt pár órán keresztül lehetett beadni a pályázatokat, de előre már ki lehetett tölteni a pályázati adatlapot az elektronikus rendszerben és el is lehetett menteni). Annyira nagy volt az érdeklődés és így a program sikere, hogy a kormány úgy döntött: végül minden pályázó megkapja az igényelt támogatást, így országosan mintegy 5 milliárd forintot osztott ki a tárca.

forrás: portfolio.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...