Újra bekeményít a kormány TB ügyben! “Könnyebb” lesz elbukni az ingyenes orvosi ellátást!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Egy friss törvénytervezet alapján elveszítenék a térítésmentes egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést azok, akik nem fizetik rendesen az egészségügyi szolgáltatási járulékot – írja a Népszava. A külföldön munkát vállalóknak szintén résen kell lenni.

Az intézkedés elsősorban azokat érintheti, akik élethelyzetükből kifolyólag az egészségbiztosításukat egyéni szolgáltatási szerződés keretében, havi 7500 forintos járulék megfizetésével rendezik. Tipikusan ilyen helyzetben lehetnek a fizetés nélküli szabadságon lévők, a főállású feleségek, végzett, de még munkát nem vállaló diákok, illetve azok, akik két munkahely között vannak. Nekik 22500 forintos (három havi) tartozás után érvénytelenítenék a taj-számukat.

Akik eddig 45 napig nem fizették a járulékot, az elmaradás rendezésével visszaállíthatták biztosítotti jogviszonyukat, és igénybe vehették a térítésmentes szolgáltatást. Ezentúl azonban nem piros, hanem barna lámpát kapnak a fizetéssel elmaradók, és csak készpénzfizetésért kaphatnak orvosi ellátást, illetve a gyógyszertárakban is drágábban vásárolhatják a gyógyszert, hiszen nem jár rá állami támogatás.

Még nagyobb bajba kerülhetnek a külföldön dolgozók. A szabályok szerint egy embernek csak egy országban lehet biztosítása, ahol munkát vállalt. Nekik ki kellene jelentkezni a hazai egészségbiztosítási rendszerből, de sokan nem teszik meg (akik például ingáznak, azoknál nem is lenne igazán életszerű ez). Jövő júliustól akiről bármikor bebizonyosodik, hogy több országban is fenntartotta a biztosítási jogviszonyát, annak a Magyarországon igénybe vett orvosi ellátás költségeit utólag meg kell térítenie.

forrás: portfolio.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...