Újabb felfedezés, a világ legmélyebb “gödrében”! Létező mesevilág Kínában, önálló ökoszisztémával!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Kínában, újabb barlangrészt fedeztek fel a már ismert, azonban még mindig meglepetéseket rejtegető A Xiaozhai Tiankeng, más néven Mennyei gödör , a világ legmélyebb mélyedése kutatásakor.

Cave expedition members rest at the bottom of a Tiankeng (an area of naturally formed pits) in Napo County, south China’s Guangxi Zhuang Autonomous Region, Nov. 2, 2019. ( Az expedíció tagja, a barlang mélyén 2019. november 2. )

 

Xiaozhai Tiankeng 626 méter (2 054 láb) hosszú, 537 méter (1 762 láb) széles, 511 és 662 méter (1 677–2 172 láb) mély, függőleges falakkal rendelkeziő barlang rendszer. A Xiaozhai Tiankeng az ősi idők óta jól ismert a helyi emberek számára. A Xiaozhai egy elhagyott falu neve a közelben, és szó szerint azt jelenti: “kis falu”, a “Tiankeng” pedig Mennyes gödör, egyedülálló regionális név az óriás mélyedés számára Kínában. A turizmus megkönnyítése érdekében 2800 lépcsőfok vezet le a barlang látogatható részébe. 

Földalatti folyó és barlang

A Tiankeng a Difeng-barlang felett alakult ki, amelyet viszont egy hatalmas földalatti folyó alkotott, amely még mindig a barlang alatt folyik. A földalatti folyó a Tianjingi hasadék-szurdokban indul, és egy függőleges szikla felé ér a Migong-folyó felett, 4 méter (13 láb) magas vízesést képezve. Ennek a földalatti folyónak a hossza körülbelül 8,5 km (5,3 mérföld), és ezen 8,5 kilométer alatt 364 méter esik. (1,194 ft) Ennek a folyónak a medián éves átfolyása 8,77 m³ / másodperc, de áramlási sebessége eléri a 174 m³ / s-ot. Mind a folyót, mind a Difeng-barlangot 1994-ben felfedezte és térképezte a China Caves Project.

Növény- és állatvilág 

1275 növényfajt, beleértve a ginkgot , és sok ritka állatot, mint például a homályos leopárd , találtak a barlangban!

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...