Uborkaleves diétás recept


Hirdetés

A nyári frissen szedett uborkából, kiváló, hűsítő ételek készíthetők .
Az alábbi receptben egy ízletes uborkaleves elkészítését ismertetjük.

uborkaleves

Hozzávalók (kb. 2 főre)

-25 dkg uborka
-2 dl joghurt
-2 gerezd fokhagyma
-őrölt fehérbors
-citromlé
-ásványvíz
-só
-kapor
-1 paradicsom

Elkészítés:

Meghámozzuk az uborkát, durva reszelőn lereszeljük.
Összekeverjük a fokhagymával és a sóval, majd állni hagyjuk kb. 10 percig.
Hozzákeverjük a joghurtot, felöntjük ásványvízzel
Fehér-borssal, citromlével, kaporral ízesítjük.
Hűtőben tároljuk tálalásig.
Tálaláskor paradicsomkockákkal és kaporral díszítjük.

Hirdetés
Hirdetés betöltése...