Tyúkszemtapasz házilag, amitől a tyúkszem a múlté


Hirdetés


A tyúkszem egy kellemetlen és olykor fájdalmas elváltozás a lábon, amelynek kezelésére ma már nagyon sok lehetőség létezik. A gyógyszertárakban és a házi patikában is vannak már különféle módszerek, amellyel megszabadulhatunk a tyúkszemtől.

A tyúkszem egyetlen pontot érintő elváltozás a lábfejen (általában magukon a lábujjakon, a lábujjak oldalán vagy a talp lábujjak alatti részén alakul ki), melyet egy befelé elkeskenyedő “bőrtüske” jellemez. Érintésre fájdalmas, főként ha csonthártya közelében helyezkedik el.

Fontos! A valódi tyúkszemet és a tyúkszemnek tűnő szemölcsöt könnyű összetéveszteni. Ha bizonytalanok vagyunk benne, mivel is állunk szemben, semmiképp ne nyúljunk hozzá! Keressünk fel szakembert!

Okozói:

  • Túl szoros, kényelmetlen cipő, ami nyomja a lábat, vagy amiben egymást nyomják a lábujjak
  • Kiálló csontok dörzsölődése a cipőben
  • Cukorbetegség, keringési zavarok

 

Házilag, mi magunk is készíthetünk tyúkszemtapaszt, ami hatékonyan és rövid időn belül távolítja el a tyúkszemet.

 

 

letoltes

Hozzávalók:

  • 1 banán héja
  • 1 fokhagyma gerezd összezúzva

Elkészítés:

A banán héjából vágjunk ki egy kis darabot és a zúzott fokhagymát kenjük a banánhéj belső részére. Tegyük ezzel az oldalával befelé a tyúkszemre és egy sebtapasszal rögzítsük le. Naponta ismételjük meg ezt a műveletet, amíg a tyúkszem fel nem puhul annyira, hogy egy körömreszelővel eltávolítható legyen.

 

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...