Tudtad, hogy a dinnye potencianövelő? …és hogy nem hízlal?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Tudtad, hogy a dinnye potencianövelő?

Hol dobálják mindenféle áruházak parkolóiban, hol kétpofára majszolják a mézédes görögdinnyét. De mire is jó a dinnye? Hiszen nemcsak finom, de nagyon egészséges is… Lássuk csak!

Származás, történet

 

A görögdinnye a kabakosok családjába tartozó, Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve annak gyümölcsének neve.
David Livingstone, a híres Afrika-kutató szerint a görögdinnye a Kalahári-sivatagból  származik. Termesztését valószínűleg Egyiptomban kezdték el kb. 5000 évvel ezelőtt.
A növényt gyakran helyezték fáraók sírkamrájába élelemként a túlvilágra.
A 10. században már termesztették Kínában, mely a világ legjelentősebb görögdinnye termesztője ma is. A 13. században mór hódítók hozták be a gyümölcsöt Európába.

 

Jelentős gyógyhatása van

•    A görögdinnye több, mint kilencven százaléka víz. Ennek következtében sokan azt hisszük, hogy csak átfut a beleinken és kiürül. Így is van, de nem nyomtalanul fut át. Mert minden, ami nem odavaló, menetközben távozik a vérünkből. A sok lé tisztítja a beleinket és a vesénket, minden káros anyagot kiürít.
•    Sok betegségből segít felépülni, például felső légszervi problémákból, izületi gyulladásokból. Enyhíti a lázat, segít az emésztési problémák elkerülésében. Megment minket a szervi (máj, vese) panaszoktól.

•    A-vitamint tartalmaz

•    Antioxidáns hatású: Laboratóriumi vizsgálatok alapján állítható, hogy a likopin számos szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedés megelőzésében lényeges szerepet játszik. A gyümölcsökkel és zöldségekkel, ezáltal a dinnyével a szervezetünkbe juttatott likopin pont oda kerül, ahol arra a legnagyobb szükség van.

•    Potencianövelő hatású: Egy szelet friss, hideg görögdinnyének a Viagrához hasonló hatása van, mivel az egyik összetevője, a citrullin elősegíti egy olyan vegyület termelődését, amely ellazítja az ereket, hasonlóan a Viagrához.

Tévhit, hogy hizlal!

A görögdinnye víztartalma olyan nagy teret foglal el a gyomrunkban, hogy hamarosan telítettnek érezzük magunkat, feszül a hasunk, és az éhségérzetünk elmúlik. De a víz keresztülmegy rajtunk, miközben átmossa szervezetünket, és végül kipisiljük.

Ha a nyári melegben görögdinnyét fogyasztunk, a lehető legjobbat tesszük szervezetünkkel. Minden megvan benne, amire a szervezetnek szüksége van a hőségben. Még elegendő só is van benne, ami pótolja az izzadsággal elveszített ásványt. Található benne vas, cink  és kitűnő magnéziumforrás. Megemlíthetjük továbbá az A és C vitaminokat, valamint a szelént, amelyek antioxidánsok.

Fogyasszunk tehát az idényben annyi görögdinnyét, amennyit csak tudunk!

Forrás: www.metropolita.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...