TOVÁBB TOMBÓL A KORONAVÍRUS, KÍNÁBAN! :( MEGVAN AZ ELSŐ AMERIKAI ÁLDOZAT :(


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Egy nap alatt újabb 86 ember halálát okozta pénteken Kínában az új koronavírus okozta tüdőgyulladás, ezzel 724-re emelkedett a járvány eddigi halálos áldozatainak száma – közölte szombaton a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 24 óra alatt 3399 volt, ami valamelyest alacsonyabb az elmúlt napok adatainál. Ezzel összesen 34896-ra nőtt az ismert fertőzöttek száma. A 86 halálos áldozatból 81-et az ország középső részén fekvő Hupej tartományból jelentettek (az összesített adat itt 724-re nőtt), ahogy az újonnan azonosított fertőzésekből is 2841-et a tartományból, azon belül 1985-öt Vuhanból a járvány gócpontjának számító tartományi székhelyről jelentettek. A decemberben kezdődött járvány eddig 24 953 ismert fertőzést okozott Hupejben, ahol mostanáig több mint 1100 páciens gyógyítottak meg és bocsátottak el a kórházakból – tette hozzá a Nemzeti Egészségügyi Bizottság.

A betegség az eddigi feltételezések szerint Vuhan egyik egzotikus állatok húsát is árusító piacáról terjedt el, hasonlatosan a 2002-2003-ban világjárványt okozó súlyos akut légzőszervi szindrómához, a SARS-hoz, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte több mint 8 ezer megbetegedést okozott, és közel 800 halálos áldozatot követelt. A szintén koronavírus okozta SARS-járvány kirobbanását kutatók a cibetmacska húsának fogyasztásával hozták kapcsolatba.

FRISS:

Egy új amerikai koronavírussal diagnosztizált amerikai állampolgár  csütörtökön halt meg Kínában, Wuhanban, jelntette az Egyesült Államok nagykövetsége.

„Megerősíthetjük, hogy egy 60 éves koronavírussal diagnosztizált amerikai állampolgár február 6-án meghalt a kínai Wuhan-i Jinyintian kórházban. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak. A család magánéletének tiszteletben tartása miatt nincs további megjegyzésünk. ”- mondta. Ez az első ismert amerikai halál az új koronavírus kitörésekor. Wuhan a kitörés központja és Hubei tartomány fővárosa, ahol a legtöbb haláleset és megerősített eset található. -Wang

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...