Tovább élünk ha barátokkal vesszük körül magunkat


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Egyre több tanulmány mutat arra rá, hogy az egészségi állapot és a boldogság nagyban hozzásegít a hosszú élethez. A szívbetegségek, a depresszió és a nyugtalalanság is kontroll alatt tartható, ha aktív szociális életet élünk.

Ausztrál kutatók felfedezték, hogy egyes emberek miért élnek sokkal többet mint mások: sok barátjuk van, olyanok akikre jóban rosszban támaszkodhatnak. A kutatók 13 évnyi kutatás után jutottak erre a következtetésre, amely idő alatt 1.500 embert vizsgáltak meg, ezek életkoruk meghaladta a 70 évet.

Négyévenként mérték fel az önkéntesek szociális viszonyát barátaikkal, családtagjaikkal, szomszédaikkal és kollégáikkal.

Ezek alapján kiderült, hogy azok akik rendszeresen beszélgettek barátaikkal 22%-al kevesebb eséllyel hunytak el a következő években. Ez pedig azért volt, mert barátaik, családtagjaik arra ösztönözték őket, hogy látogassanak el az orvoshoz, és sokszor segélykezet nyújtottak a nehéz pillanatokban.

Az aktív szociális életet élő önkénteseknek nagyobb volt az életkedvük, és kevesebbszer érezték magukat nyugtalannak.

“Az élet előrehaladtával sok barátunkat veszíthetjük el, ezért tanácsos folyton új kapcsolatokat kiépíteni.” – nyilatkozta Lorna Layward, a tanulmány vezetője.

A szívünk is sokkal védettebb ha olyan emberekkel vesszük körül magunkat akiket szeretünk. Egy svéd kutatócsoport kiderítette, hogy azok akik baráti viszonyokat alakítanak ki 50%-al kevesebbszer esnek a szívinfarktus áldozatává.

Ez pedig azért van, mert olyan betegségek mint a cukorbetegség, vagy a magas vérnyomás, amelyek nagyrészt a szívbetegségekért felelősek, sokkal kevesebb arányban befolyásolja őket.

“Azok akik erős szociális életet élnek kevésbé stresszesek. Stressz során pedig a szervezet toxinokat bocsájt a vérbe ami tönkreteszi a véredényeket.” – nyilatkozták a tudósok.

Ugyanakkor sokkal boldogabbak vagyunk, ha barátaink közel laknak hozzánk. Egy 20 éves tanulmányból kiderült, azok akiknek barátaik egy kilométeres körzetben laktak sokkal boldogabbak voltak és a közérzetük is jobb volt.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/tovabb-elunk-ha-baratokkal-vesszuk-korul-magunkat

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...