TÖKÉLETES FORRALT BOR AZ ÜNNEPEKRE


Hirdetés


A karácsonyi vásárok egyik jellegzetes itala a forralt bor. A finom nedü a karácsonyi vendégváráskor is jól esik az átfázott rokonoknak, barátoknak. 

mwine

Számtalan recept található a forralt borra, sőt talán már van saját receptünk is, mégisérdemes néha valami újat kipróbálni. Mi most egy almaborral készült receptet nyújtunk át olvasóinknak karácsonyra, sok szeretettel!

Hozzávalók 16 db, 150 ml-es pohárhoz
1,5 liter vörösbor,
600 ml almabor,
300 ml narancslé,
1 narancs,
5 evőkanál tiszta méz,
2 evőkanál mazsola,
2 db magnélküli mandarin,
szegfűszeg,
szerecsendió,
2 fahéjrúd egyben,
4 evőkanál cukor.

Elkészítés:

1 lépés: egy éles késsel, vagy zöldség hámozóval vágjunk egy hosszú csíkot a narancs héjából, majd tegyük a héjat, a mézet, és a mazsolát egy nagy lábosba, majd adjuk hozzá a mandarint, a szegfűszeget.

2. lépés: reszeljünk egy kevés szerecsendiót a cukorba, majd adjuk ezt is hozzá a lábos tartalmához, a fahéj rudakkal együtt. Öntsük rá a vörösbort, majd kezdjük el szép lassan melegíteni, addig, amíg a cukor és a méz fel nem olvad.

3. lépés: amikor a cukor és a méz elolvadt, öntsük bele az almabort, a narancslevet, és melegítsük tovább, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen el forrni.

4. lépés: melegítsünk elő egy bólés tálat a vendégek érkezését követően, majd szedjük ki a fahéj rudat, és szűrjük le a forralt bort, majd öntsük bele a bólés tálba az italt.

Végül melegen tálaljuk az italokat a vendégeknek.

A meleg fűszeres bor nemcsak finom, hanem tulajdonképpen egészséges is. Vegyük például a legártalmatlanabb összetevőt, a fahéjt.
A forralt bor kihagyhatatlan fűszere segíti az emésztést, sőt afrodiziákumként is alkalmazható. Már a görög filozófus, Theofrasztosz is kifejezetten borhoz ajánlja. A szegfűszeg többek között antibakteriális hatású.

Érdemes mértékkel fogyasztani, mivel a forralt bor igazi kalóriabombának számít!

Forrás: kertvarazsmagazin.husokszinuvidek.hu, tudnodkell.info

Hirdetés


Hirdetés betöltése...