Tippek, hogy időben megelőzzük az elhízást


Hirdetés


Rengeteg fogyókúrás recept ismert manapság, de nem feltétlenül kell mindenkinek csontsoványnak lennie. Már nem is divat, és nem is egészséges az önmagunk sanyargatása, csak azért, hogy mindenáron beilleszkedjünk egy a külvilág által kialakított ideálba. De azért nem árt, ha odafigyelünk arra, hogy ne legyünk alkatunkhoz képest túlsúlyosak.

 

Az elhízásra való odafigyelés (nem a fogyókúrázás!) már gyerekkorban el kell kezdődjön. Vigyázzunk arra, hogy gyerekeink is egészségesen étkezzenek.

Nézzünk néhány tippet arra, hogyan előzzük meg az elhízást.

1. A testsúly az egész család ügye: tudjunk meg minél többet közösen arról, hogy milyen ételeket és miért fogyasztunk. Neveljük tudatosan már gyerekeinket arra, hogy jó tudni, hogy mit tartalmaznak élelmiszereink. Informáljuk őket az adalékanyagok, cukrok, zsírok, fehérjék hatásáról. Tanulmányozzuk együtt, hogy mi az, hogy egészséges táplálkozás.
2. Viseljük büszkén életkorunkat: az, hogy telik-múlik az idő, még nem jelenti azt, hogy meg is áll. Mindenki viselkedjen, táplálkozzon és mozogjon a saját életkorának és képességeinek megfelelően. Fogadjuk el méltósággal, ha öregszünk, de ne süppedjünk bele egy nekem már úgyis mindegy állapotba.
3. Főzzünk! Már gyerekkorban kezdjük el a közös főzéseket, ne szoktassuk a gyereket ahhoz, hogy most nincsen időm, majd rendelünk valami gyorskaját. Az élelmiszerek pontos megismerése, segít ahhoz, hogy majd később, felnőttként mindenki saját maga készítse el szervezete számára legmegfelelőbb ételt.
4. Rágjunk alaposan, ne siessünk: adjunk időt arra, hogy élvezni tudjuk az ízeket, rágjuk meg alaposan, hiszen ez is elősegíti a gondtalan emésztést.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/tippek-hogy-idoben-megelozzuk-az-elhizast

Hirdetés


Hirdetés betöltése...