Test és lélek gyógyítása, a fürdőszobában


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Egyre gyorsuló világunkban alig van már idő arra, hogy kipihenjük magunkat. A tempó és a határidők meghatározzák a mindennapokat – pedig a test pihenésre vágyik. A fürdőszobánkban megteremthetjük azt az oázist, amely minden érzékszervünket ellazítja és életre kelti.

Test, lélek és szellem egyensúlya

Az emberi érzékszervek stimulációja pozitív hatást fejt ki a testi és pszichés egészségre egyaránt. A szaglás, az ízlelés, a tapintás, a látás és a hallás a kulcsa és kapuja a test, lélek és szellem egyensúlyának. Ha az ember érzékeit stimuláljuk, például szép színekkel vagy kellemes illatokkal, akkor ez hormonok segítségével továbbításra kerül az immunrendszerre. Az immunrendszerünk sejtjeinek aktiválása újra egyensúlyba hozza a testet és a lelket, melyek a túlzott igénybevétel vagy stressz miatt billentek ki egyensúlyukból. Az öt érzékszerv negatív stimulációja is – pl. hangos zajok vagy vizuális túlingerlés – hatással van olyan hormonok kibocsátására, amelyek az immunrendszert gyengítik és a belső egyensúlyt megzavarják.

Tapintás – vízmasszázs

A meleg vízben a különböző irányú és erősségű levegő- és masszázsfúvókák gondoskodnak a jótékony vízmasszázsról. Az izomzat ellazul, az anyagcsere és a vérkeringés felélénkül.

Hallás – hangterápia

Sok jakuzzi hangrendszerekkel felszerelt, így valódi mindentudó: a CD- vagy MP3-lejátszókon hangulatunk szerint zene vagy relaxációs hanganyag csendülhet fel. A feltöltött kád rezonanciatestként funkcionál, így a zene nemcsak hallható, hanem érezhető is. A hallás befolyásolja az érzéseket és érzeteket. A zene és a hangok megnyugtatnak, harmonizálnak és ellazítanak.

Látás – színes fényterápia

A fényeffektek (pl. a víz alatti fényszórók) vizuális élvezetet nyújtanak. A színek pozitívan hatnak a testre és lélekre. A színes fényterápiának így hatékony, természetes és mellékhatásmentes kezelésként szilárd helye van ma a wellness- és kozmetikai kezeléseken belül. A színimpulzusok serkentik az anyagcserét, és a sejteket energiával látják el.

Szaglás – aromaterápia

Az illóolajok és illatgyertyák befolyásolják az egészséget és közérzetet. A pezsgőkádat használhatjuk illóolajos fürdőadalékok alkalmazásával gyógyító inhalálásra is. A pezsgőkád fölötti levegőben lényegesen magasabb az illóolajok koncentrációja, mint normál fürdő esetén. Így a gyógyító összetevők koncentrációja a vérben és a tüdőben is magasabb lesz, ami növeli a légutak betegségei elleni védekezést.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...