Természetes kalcium por készítése otthon, tojáshéjból! ( VIDEÓ )


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Azt már sokan tudják, hogy a tojáshéja, önmagában is rendkívül hasznos tud lenni, a benne lévő kalcium tartalom miatt! Éppen ezért ha hajlandóak vagyunk rááldozni néhány órát, nagyon hasznos kis “terméket” tudunk összehozni magunknak. Ezt a “terméket”, nevezzük el természetes kalcium pornak. Az alábbi videó, ezt mutatja be:

Hozzávalók: 12 db tojáshéj 🙂 és víz ( egy nagy edény )

Elkészítés: Öblítsük le a tojáshéjakat, hogy eltűnjenek a tojásban található membrán maradványok. Forraljunk fel vizet egy nagy edényben, és tegyük bele a tojáshéjakat, és várjunk kb 5-10 percig. Majd miután kihűlt már annyira, hogy kézzel megtudjuk fogni a héjakat, rakjuk ki őket, egy sütőbe. 250 fokon, 10 percig “süssük” őket, addig amíg barnulni nem kezdenek! Ezután, miután hagytuk kicsit hűlni, tegyük turmixba, és turmixoljuk addig, amíg porrá nem válik. Annyit tegyünk még meg, hogy fedett üvegben, száraz helyen, tároljuk pár napig, mielőtt felhasználnánk.

Sokan nem tudják, hogy a tojás héja valójában 90% -ban tiszta Kalcium, ami kémiailag szinte teljesen megegyezik a fogak, és csontok felépüléséért felelős Kalciummal. Ennek az egyezésnek köszönhető az is, hogy a tojás héja nagyon könnyedén szívódik fel a testünkben, és sokat tud segíteni egyéb egészségügyi szempontból is. Továbbá számos ásványi anyagot is tartalmaz többek között vas, cink , réz, mangán , fluor . És akkor hogyan hat az egészségünkre a tojás héja? A kalcium tartalma nem csak a csontok megerősítésében játszik szerepet, de segít a csontvelő vérellátásában is. Segít megelőzni a csontritkulást és bizonyítottan jó hatással van a koleszterin szintre, és csökkenti a magas vérnyomást. 

Az elkészített természetes kalcium porból pedig készítsük el az alábbi keveréket, és használjuk, fogyasszuk így: 1 teáskanálnyi port, és kevés citromlevet keverjünk össze egy pohár vízzel. Ezt fogyasszuk naponta 2 alkalommal. Reggel, és este. A keverék jó hatással lesz a csontokra, és az emésztésre is!

Szerző: diabetika.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...