Tepsibe teszi a kockára vágott almát. Mi jön ezután? A világ legfinomabb desszertje!


Hirdetés


A sült alma illata a legzordabb téli napot is fel tudja vidítani. Ilyenkor télen számtalan változatát készítjük az almás sütemények. Ezt az egyet megunni sosem lehet.42650_shareKészítsük el az alábbi gyors almássütit, egészen biztosan mindenki imádni fogja.

Hozzávalók: 2-3 alma meghámozva, és kisebb kockára vágva, ⅓ csésze barna cukor, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál vaj, 1 teáskanál kukorica keményítő, 1 felvert tojás, 2 fagyasztott tésztalap.

Elkészítés: az apró kockára vágott almát összekeverjük a hozzávalókkal egy tálban, majd a vajon megpároljuk. Addig főzzük, és kevergessük kis lángon, míg pépes massza lesz belőle.

A fagyasztott tészta lapot simítsuk ki, tegyünk rá kisebb halmokban az almás masszából, közötte kenjük meg a felvert tojással, majd borítsuk le a másik lappal. A kidomborodó halmokat vágjuk körbe egy pogácsa szaggatóval, a széleit nyomkodjuk körbe egy villával.

A kis sütemények tetejét is kenjük meg tojással, és vágjuk be kereszt alakba. Ezután tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük, míg aranybarna lesz.

forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...