Tejfölös rakott zöldbab


Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 4 dl tejföl
  • 3-4 db tojás
  • 20 dkg rizs
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Zöldbabot megtisztítom, félbevágom, és ételízesítővel ízesített vízben megfőzöm.

Közben elkészítem a rizst (pici olajban mérsékelt tűzön megforgatom, törött borssal, ételízesítővel ízesítem, 3-4 dl vízzel felengedem és megfőzöm.)

A megfőtt babot leszűröm, kivajazott tepsibe teszek egy réteg babot, majd ráteszem a megfőtt rizst. Ennek tetejére a maradék zöldbabot. A tejfölt a tojásokkal elkeverem, és az egész tetejére öntöm.

Tetejére kis darab vajakat vágok 4-5 helyre, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje kissé megpirul.

forrás: www.mindmegette.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...