Tárkonyos karfiolleves






Hirdetés betöltése…



 

Hozzávalók:

  • 30 dkg karfiol (lehet több, kevesebb, ízlés szerint)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db kicsi zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kicsi babérlevél
  • 2 x 20 cm-es tárkonyág
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • citromlé ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanálnyi tejföl
  • a csípős ízek kedvelőinek őrölt sárga chilipaprika

Elkészítés:

A hozzávalókat megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, a répát, afehérrépát és a zellert félbehasítjuk és felkarikázzuk, a tárkonyleveleket felaprítjuk. A karfiolt kicsi rózsákra szedjük, alaposan megmossuk.

Az olajat felmelegítjük, rátesszük a hagymakockákat, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, kb. 5 percig pároljuk, megszórjuk ételízesítővel, pici sóval, fehérborssal, a tárkonylevél felével, beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát, kicsit összepirítjuk, és 1,5 liter vízzel felöntjük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kicsi karfiolrózsákat, citromlével ízesítjük, a főzés befejezés előtt 2-3 perccel a 2 kanálnyi tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a maradék tárkonyt, és összeforraljuk.

A chilipaprikát tálaláskor hozzáadjuk.

Forrás:http://www.mindmegette.hu/tarkonyos-karfiolleves.recept

Hasznos tippek: hogyan száműzzük a kristálycukrot az étrendünkből?
Kerüld el a megfázást a helyes öltözködéssel



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés