Tanyasi tyúkhúslevessel a gyógyulás is könnyebb! :) Ezt bizony senki nem tudja vitatni! :)


Hirdetés


A megfázást a leggyakrabban vírusok okozzák, amelyek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Ám mindenki számos olyan módszert ismer, amelyek népszerűek a megfázás megelőzésére és kezelésére. Amit viszont már nagymamáink is alkalmaztak, az a húsleves.

1000_tanyasi_20151002_150203

A megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésére sokszor ajánlanak egy jó, forró húslevest. Immár több tudományos vizsgálat is alátámasztja, amit az anyák hosszú évszázadok óta tudnak: a meleg, sós folyadék segíti a náthavírus elleni küzdelmet. Egyes vizsgálatok szerint a húsleves enyhíti a felső légutakban kialakult gyulladást is. Növelheti a hatásosságát, ha sok zöldséggel készül. A nátha, influenza megelőzésében azonban nem segít. Ennek érdekében fogyasszunk:

C vitamint

cink tartalmú ételeket

ginsenget

bíbor-kasvirág kivonatot, teát,

zöld-teát

D-vitamint 

Mezei Ibolya így készíti az igazi húslevest

Ahogyan már a neve is utal rá, a legfontosabb, hogy organikus gazdaságból, háztájiból vásárolt ” kapirgálós” tyúkból készüljön.

Elkészítése

Egy közepes nagyságú tyúkot  megkopasztok, mosom, darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza,szív) 3 l hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, lehabozom és lassú tűzön főzöm tovább. Fűszerezem sóval, 8-10 szemegész borssal, egy kisfej külső héjától megtisztított vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a leveszöldséget: Két sárgarépa , két petrezselyemgyökér negyedelve, kis darabka zeller, karalábé, egy zöldpaprika, paradicsom. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzöm, míg a hús megpuhul. Kis darabka karfiollal, egy csokor petrezselyem zölddel főzöm készre. Kifőzött házi csigatésztával tálalom.

Egészségünkre!

Forrás: sokszinuvidek.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...