Szuperbaktériumok – Miért szerencsések a Magyarországon és környékén élők


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az antibiotikumok elterjedt és könnyelmű használata az egyik legnagyobb támadás az emberiség egészsége ellen. A korábban halálos, mára legyőzöttnek hitt betegségek ismét visszatérőben vannak, méghozzá megerősödve. Az őket okozó baktéiumok ellenállást fejlesztettek ki antibiotikum tablettáinkkal szemben.

Végignéztem egy 45 perces ausztrál dokumentumfilmet ilyen szuperbaktériumokról, ahol  megfertőződött túlélők azt mesélik, hogy a fertőzés  rendkívül erős fájdalommal jár, és a fertőzést  jelző gyulladás nehezen ismerhető fel, mert nem mindig kíséri láz. Ha végül felismerik,  a következő probléma, hogy nem találnak ellenük anibiotikumot. Nincsen.  Az egyik túlélő azt meséli, hogy nála csak egyetlen antibiotikum bizonyult hatásosnak, amit már évtizedekkel  ezelőtt betiltottak, mert túlságosan mérgező az emberre (is).  Colistin.

Az egyik kutató orvos, Professzor David Paterson továbbra sem pesszimista, és vígan beszél a hipóról, mint legjobb fertőtlenítőszerről. És azt is elmagyarázza, hogy ha nem teszünk valamit, az antibiotikum előtti időkbe kell visszatérnünk. Nem lehet majd szervátültetéseket végezni, kemoterápiát sőt egyszerű műtétek során is a páciensek akár a műtőasztalon vagy a műtétet követő fertőzések következtében fognak meghalni. Továbbá megfertőződött szerveket, testrészeket antibiotikumos kezelés helyett el kell majd távolítani…

Az ausztráliai Queensland Egyetemen az Indiai 1-es szuperbaktériumot kutatják, melynek számos fajtája létezik. Professzor Lindsay Grayson  azt mondja, hogy  ez a szuperbaktérium különösen veszélyes, mert  elég csak 1 vagy 2 darabot lenyelni, és már ennyi képes a bennünk lévő „egészséges” baktériumokat  is a használatban lévő antibiotikumokkal szemben ellenállóvá tenni.

E-coli szuperbaktériumok is léteznek. Az egyik túlélő prosztata biopszia során betegedett meg tőle majdnem végzetesen. Mikor a végbélen keresztül mintát vesznek a prosztatából, rögtön antibiotikumot is frecskendeznek  a behatolás helyére, csakhát az ellenálló szuperbaktériumoknak ez nem számít. Egy ilyen behatolás remek lehetőséget teremt számukra ahhoz, hogy kiszabaduljanak zárt helyükről, és a megsértett bélfalon át elterjedjenek a testben. Ezután kezelhetetlen gyulladásokat okoznak mindenhol.

TBC szuperbakértiumtól Pápa-Új-Guineában 3 óránként meghal egy ember. Dr Stephen Vincent ausztráliai TBC specialista teljes karanténban kezel egy ilyen pácienst. Azt mondja  1 millió dollárba kerülhet az egy éven át tartó kezelése, ami alatt a beteg senkivel sem találkozhat, és még így sincs garancia a túlélésre.

Mig korábban 18 gyógyszergyár foglalkozott új fajta antibiotikumok kifejlesztésével,  ma már csak 4. A gyógyszergyáraknak nem áll érdekükben új antibiotikumokat kifejleszteni, mert a baktériumok két hét alatt alkalmazkodnak hozzájuk, tehát valójában két hét alatt eldobhatóvá válnak az antibiotikumok… Szemben a koleszterin csökkentő vagy fájdalomcsillapító tablettákkal, amiknek a kifejlesztésébe csak egyszer kell beinveszálniuk.

Ez elég rémiszőten hangzik, de volt élet 1942 előtt is, az antibiotikumok előtt. Ezzel foglalkozó orvosok szerint a lényeg bennünk van, tőlünk függ. A személyes higiéné nagyon fontos persze, hogy WC-zés  után  kezet mossunk, ugyanígy ételkészítés és evés előtt. Akár a szemek és az orr érintése előtt, vagy prüszkölés, köhögés után. Éppígy seb kötések érintése előtt és után. És kórházak látogatása során bármilyen gyakran érintett tárgy érintését követően. Pl.: kilincs, TV távirányító, stb.  A legjobb mondjuk az ilyen helyeket elkerülni… Másrészt pedig azt mondják, hogy a szervezetünket nem szabad a szuperbaktériumok számára kellemes hellyé tenni.

Hogyan:

Kiegyensúlyozott étrend – az immunrendszert igénybevevő ételeket kerüljük. Ilyenek  a szintetikus telített zsírsavak (pl margarin), olajban vagy zsírban sűlt ételek, előre feldolgozott ételek, cukor és gabonák. Legyen alacsony  a bevitt szénhidrát (cukor, gabonák, fruktóz) és fehérje mennyiség. Helyettesítsd ezeket jó minőségű olajokkal. Ételed 50%- 70%-a legyen zsírsav (vaj, hidegensajtolt olaj, tejszín, avokadó, olajos magvak, stb).  A z ételed nagy része készüljön friss, teljes kiőrlésű alapanyagokból, mint bio zöldségek és fűvel táplált állatok húsa, illetve azok tejéből származó tejtermékek , mint vaj, joghurt, friss sajtok, tojás sárgája és avokádó.

Az immunrendszünk erejének oroszlán része az emésztőtraktusban található. Ez a kiegyensúlyozott bélflórán alapszik, melynek fenntartásában és/vagy javításában a természetesen savanyított ételek segíthetnek leginkább. Legjobb ilyet naponta kis mennyiségben fogyasztani. A Magyarországon élők nem is tudják milyen szerencsések, mert könnyen hozzájuthatnak természetes, kitűnő minőségű savanyúkáposztához. Ilyesmi Magyaországtól nyugatabbra nem létezik egyáltalán!!!

Gyakori testmozgás – ilyenkor a vérkeringés javul, minek köszönhetően a vérrel keringő immunsejtek is hatékonyabb munkát tudnak végezni. Legjobb az edzéstervünk, ha rendszeresen dolgozunk súlyokkal, nyújtunk rendszeresen, erősítjük a medencét,  és végzünk valamilyen sportot.

Elegendő alvás, megfelelő időben  – alváshiány gyengíti az immunrendszert, amit orvosi kutatások során is bizonyítottak mostanában.

Hatékony stressz-kezelő technika – mindenkinek meg kell találnia a számára legmegfelelőbbet. Meditáció, Emocionális Szabadság Technika, mindegy, csak használjuk őket.

Optimális D vitamin szint – kutatások kapcsolatot találtak bizonyos bakteriális fertőzések és az alacsony D vitamin szint között. Ezek a baktériumok mindig utat nyithatnak a szuperbaktériumoknak.  A legjobb D vitaminforrás a nap, de ha nem juthatunk hozzá, tabletta formájában is megfelelő. (kúraszerűen 50-70 ng/ml. naponta.)

És használjunk minél több természetes antibakteriális anyagot, illetve fogyasszunk minél több természetes antibakteriális ételt.

Forrás: Csehek Katalin

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...