Szoktál tej…, nem, nem tejet :) hozzáadni? A tökéletes, habkönnyű nokedli titka!


Hirdetés

A tökéletes, HABKÖNNYŰ nokedlinak egy titka van: mindig, de MINDIG tejföllel kell készíteni, azaz tejföl+liszt+1 tk só+tojás.

Olyan állagúra kell kevereni, hogy amikor a fakanalat beleteszed a tésztába és áthúzod a tésztán, akkor a keletkező kis “út” azonnal ne záródjék össze. Forrásban lévő vízbe kell szaggatni és akkor már lehet is kiszedni, amikor feljött a víz felszínére. Az így, tejfölösen készített nokedli állaga leginkább a madártejen lévő habra emlékezteti az embert kis túlzással 🙂 És másnapra sem keményedik meg. Ja és sós vízben főzd. Ennyi a trükkje, hogy egy egyszerű nokedlivel is valóban lenyűgözd azokat, akikre főzöl :-))

img_7

Hirdetés
Hirdetés betöltése...