Szódabikarbóna tisztításra, bogárcsípésre


Hirdetés


A sokunk által csak sütésre használt szódabikarbónát még számtalan dologra használhatjuk odahaza a háztartás vezetésekor. Így nem kell a pénztárcánkat megterhelő, költséges vegyszereket vásárolnunk, ha egy kis tisztításra szorul, mondjuk az ezüstkészletünk, vagy ha cseppmentesíteni szeretnénk fürdőszobánk fali csempéjét.

Ha ismét szeretnénk az ezüst tárgyainkat, ékszereinket ragyogva látni, akkor készíthetünk számukra egy jó szódabikarbonátos fürdővizet. Először vízzel összekeverve készítsünk egy pasztát, amellyel bedörzsöljük a tárgyakat, majd készítsünk egy tálba meleg vizet, rakjunk bele pár kanál szódabikarbónát és sót, és hagyjuk pár percig a tárgyat a vízben „ázni”. Ezután egy puha rongydarabbal fényesítsük ki.

A fürdőszoba falicsempéjén kialakuló vízkő okozta vízcseppek ellen is hatásos. Legjobb, ha egy locsolófejjel rendelkező flakonba oldjuk fel a szódabikarbonátot, illetve a sót, de folyékony szappant is adhatunk a keverékhez, majd fújjuk be a felületet és töröljük le.

Mosáshoz is használhatjuk, tegyünk a folyékony mosószerünk mellé pár kanál szódabikarbonát. A ruhák frissebbek, tisztábbak és ragyogóbbak lesznek. Különösen hatásos a tornaórán használt ruházat esetében.

A szőnyegen keletkezett, ronda foltok ellen is nagyszerűen alkalmazható, masszát kell keverni, majd óvatosan helyezzük a foltra és finoman sikáljuk meg a problémás felületet. Utána porszívózzuk fel az ottmaradt szódabikarbónát. Magába szívja a kellemetlen szagokat is, így a hűtőbe is lehet betenni egy kis edénybe.

A rovarok csípései ellen is hatékony, így ha legközelebb megcsíp egy méh, dugjuk szódabikarbónába az ujjunkat.

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/szodabikarbona-tisztitasra-bogarcsipesre

Hirdetés


Hirdetés betöltése...