Szívroham-elsősegély otthon saját magunknak


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Általában a szívroham, mint minden betegség a legváratlanabb időpontokban éri az embert, hétvégén, éjszaka, amikor nem biztos, hogy idejében lehet mentőt hívni. Mit tudunk tenni mi magunk, hogy segítsünk a helyzeten? Hogyan tudnánk saját magunkon alkalmazni azokat a módszereket, amiket már esetleg hírből hallottunk, vagy tanultunk is az elsősegély tanfolyamon.

Ha rendetlenül kezd a szív verni, és elgyengülés, mellkasi fájdalom jelentkezik, akkor már gyanakodhatunk szívrohamra. Szívroham esetén szorító érzés a szegycsont mögötti területen, bal vállba és kézbe sugárzó fájdalom, izgatottság, nyugtalanság, halálfélelem, verejtékes hűvös bőr, szapora pulzus esetleg nehezített légzés. Esetenként hányinger, hányás is társulhat.

Az interneten régóta kering egy köhögéses módszer, amit mi is valósnak hittünk, azonban az egész egy hoax, a szakemberek nem tanácsolják otthonunkban ezt a módszer, ennek ellenére van olyan eset, amikor a beteget köhögésre intik, ezt a módszert kizárólag orvosi utasításra, a monitoron észlelt szívmegállás idején szabad alkalmazni, egyébként csak ártunk vele.

A szívinfarktus gyanúja, mint említettük sürgősségi állapot és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívjunk azonnal mentőt. De mit tehetünk, míg érkezik a mentő?

A beteg ruháját lazítsuk meg, ezáltal segítve a légzését. A beteget fektessük le úgy, hogy felső testét hagyjuk enyhén megemelt állapotban és támaszuk alá. Figyelem a sokak által ismert módszer miszerint a beteget a hátára kell fektetni és alsó végtagjait megemelni az infarktus esetén ellenjavallt. Ha ezt tesszük plusz terhelést kap a tüdő és a szív.

Forrás:http://twice.hu/vilag/szivroham-elsosegely-otthon-sajat-magunknak

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...