Szívre gyógyír az amaránt


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az amaránt valószínűleg a törökökön keresztül került előbb Magyarországra, majd tovább Európa többi országában. Az amaránt magja a lencséhez hasonlít, hosszúsága 1 milliméter, ebből a kis magból egy akár 3 méter magasra is megnövő növény fejlődhet ki, több ezer apró magocskát állítva elő. Ellentétben a kukoricával, az amarántnak harmadannyi vízre van szüksége és nagyon jól bírja, sőt előnyére fordítja az erős napfényt.

Az amaránt mag nagyobb mennyiségben linol-, palmitin- és olajsavat tartalmaz, de aszkorbinsav is megtalálható a magban, ami más gabonafélékben már nincsen meg. Az amaránt mag akár 18 százalékkal is több fehérjét tartalmazhat, mint az egyéb gabonák és figyelem: olajának 76 százaléka telítetlen.

Ez azért fontos, mert ez az olaj remek természetes gyógyszere a szívnek, valamint az érrendszernek, de a májbetegségben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása. Emellett az is fontos, hogy tízszer annyi vasat tartalmaz, mint a búzaliszt, de hétszer több kalcium és négyszer több cink is található benne.

Azért is hatásos a szívbetegségek megelőzésében, illetve kezelésében, mert magas a magnéziumtartalma az amaránt magoknak. De a szépülni vágyók is használhatják, hiszen a bőrfiatalító E-vitaminhoz is hozzájuthat a szervezetünk, ha amaránt magvakat fogyasztunk.

A magokat akár le is darálhatjuk, így teljes kiőrlésű liszthez jutunk. Ezt szinte mindenhez használhatjuk, amikhez a búzalisztet, egyetlen kivétel a kelt tészta, hiszen abba csak keverve alkalmazhatjuk, az amaránt liszt aránya 1, míg a búzaliszté 4.

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/szivre-gyogyir-az-amarant

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...