SZERINTED HASZNÁL VÉDŐMASZKOT KIM JONG UN? FRISS KÉPEKET KÖZÖLTEK ÉSZAK-KOREÁBÓL!


Hirdetés


SEOUL (Reuters) – Észak-Korea szigorúbb és alaposabb ellenintézkedésekre szólított fel annak érdekében, hogy az állampolgárok biztonságban legyenek a gyorsan terjedő koronavírus ellen, egy ülésen, ahol Kim Jong Un vezető volt a vezető elnök – jelentette az állami média vasárnap.

Észak-Korea továbbra is vizsgálja a vírust, több mint 500 embert tartanak karanténban, de a fertőzések még nem megerősítést esetek – jelentette ki a héten az Egészségügyi Világszervezetben az ország képviselője.

A koreai Központi Hírügynökség szerint a vírus akadályokat teremtett a gazdaság működésében, ám az északiak következetes és kötelező érvényű „szigorú magas szinzű sürgősségi járványellenes intézkedéseket” hajtottak végre a stabil helyzet fenntartása érdekében. A szombati ülésen a koreai kormányzó Munkáspárt Központi Bizottságának politikai irodája határozatot fogadott el az alaposabb állami intézkedések meghozatala érdekében az emberek életének és biztonságának a világjárvány elleni védelme érdekében – tette hozzá a KCNA.

Célja továbbá a sürgősségi szolgálatok országos fokozása a kitörés ellen, és a gazdaság megvédése, növelve a nemzetvédelmi képességeket és stabilizálva az emberek megélhetését ebben az évben – mondta az ügynökség. Az állami médiafotók azonban azt mutatták, hogy a találkozón részt vevők egyike sem, köztük Kim sem, hordott maszkot, mindössze szokatlanul távol állt egymástól. Elemzők szerint a maszk nem viselése, a vezető mindenekfelett állását hivatott demonstrálni. A lakosoknak látniuk kell, hogy a vezetőjük aggódik értük, azonban ő rá még egy halálos vírus sem jelent igazán veszélyt, így erősítve a személyes kultuszát!

A szomszédos Dél-Korea szombatra 32 új fertőzésről számolt be, amellyel így  10 512-re nőtt az esetek száma, és összesen 214 halálos áldozattal járt eddig a járvány – jelentette be a koreai betegség-ellenőrzési és megelőzési központ. Kim Yo Jong-ot, Kim Jong Un nővérét és egy magas rangú kormányzati tisztviselõt választottak a Politikai Iroda élére, tette hozzá a KCNA.

Women wearing masks to prevent contracting the coronavirus take a walk at a Han River park in Namyangju, South Korea March 7, 2020. REUTERS/Kim Hong-Ji

A vasárnap elkészített külön jelentésében a KCNA elmondta, hogy Kim Jong Un elégedettségét fejezte ki az általa felügyelt Észak-Korea harci repülőgépek felkészültségi állapotával kapcsolatban, és további fontos feladatokat javasolt a harci hatékonyság további fokozására. Az ügynökség fényképei azt mutatták, hogy néhány katonai tisztviselő maszkot visel a repülőtéren, Kim azonban nem.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...