Szedres paleo


Hirdetés

szedres k

Hozzávalók a tésztához:

7 tojás

4 ek nyírfacukor

5 ek amarántliszt

3 ek kókuszreszelék

1 kk szódabikarbóna

1,5 ek kakaópor

A krémhez:

4 dl (2 kis doboz) Cocomas kókuszkrém

1 cs zselatin fix

3 ek nyírfacukor

50 dkg szeder

4-5 ek nyírfacukor

2 tk almapektin*

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (légkeverés: 170 fok).

Verjük kemény habbá a 7 tojás fehérjét a nyírfacukorral, gépi habverővel, majd keverjük bele a sárgákat, utána az amarántlisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a szódabikarbónát is. Öntsük a masszát sütőpapírral borított 26 centis kapcsos tortaformába, és kb. 35 perc alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni a kész tésztát.

2.  A szedret főzzük fel a nyírfacukorral és a pektinnel. Pár percig forraljuk csak, aztán hagyjuk hűlni.

3. A két Cocomast verjük annyira habosra, amennyire csak tudjuk, közben adagoljuk bele a nyírfacukrot és a zselatint.

4. Összeállítás: a tésztát félbe vágjuk, a felső felet félretesszük. Az alsót körbesszük tortagyűrűvel, ráöntjük a kókuszkrém felét, majd mélyhűtőben dermesztjük úgy tíz percig. Ha  a krém kicsit már megszilárdult, akkor elhelyezzük rajta a szeder harmadát, és befedjük a tészta másik felével. Jöhet a maradék krém, és újabb tíz perc dermesztés, majd a szeder. Hűtőben hagyjuk összeállni legalább 2-3 órán át, csak utána szeleteljük.

*Almapektin bioboltokban kapható általában.

Forrás:http://maimoni.cafeblog.hu/kategoria/etelek/paleo_receptek/paleo_suti/

Hirdetés
Hirdetés betöltése...