Százévente történik meg a holddal az, amit július 27.-én, Magyarországról is láthatunk!


Hirdetés


A század leghosszabb holdfogyatkozásának lehetünk szemtanúi július 27-én. Aznap éjszaka ráadásul úgynevezett „vérhold” ragyog majd fel az égen, amely miatt egyesek ismét világvégét kiáltanak.

fotó: flickr.com / Calvin Hodgson

A július 27-én bekövetkező holdfogyatkozás közel két órán keresztül tart majd. Ausztrália, Ázsia, Afrika, Dél-Amerika és Európa nagy részéről teljes holdfogyatkozást lehet majd figyelemmel követni. Hazánkban az előrejelzések szerint részlegesen látszik majd a jelenség. Holdfogyatkozást akkor figyelhetünk meg, amikor a Föld a Nap és a Hold között halad el, ezért a Föld árnyéka a Holdra vetül. Ha a Nap fénye ilyenkor a Föld légkörének molekuláiról visszaverődik, a Hold vöröses fényben izzik, mint ahogyan a Nap szokott napfelkeltekor vagy naplementekor, ekkor beszélünk vérholdról.

A vérholdakkal kapcsolatos világvége-elmélet két amerikai keresztény lelkész, John Hagee és Mark Blitz nevéhez fűződik. Szerintük a 2014 áprilisában elkezdődött egy olyan ciklus, amelyben négy egymást követő teljes holdfogyatkozás figyelhető meg. Ez pedig egyértelműen jelzi az idők végét, amiről a Bibliában két helyen – az Apostolok és a Jelenések könyvében – is olvashatunk. A világvégehívők ezért minden vérhold feltűnésekor riadót fújnak. Azonban az apokalipszis eddig még mindig elmaradt, és most sem jeleznek előre sem a csillagászok, sem más tudományágak képviselői semmiféle létezésünket veszélyeztető eseményt. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy vélhetően a következő hetekben elözönlik a világhálót a félelmet keltő, hamis tartalmak, amelyeket azonban egy percig sem szabad komolyan venni.

forrás: hirado.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...