Szaporítsunk muskátlit otthon


Hirdetés


Egzotikus, különleges virágok ide vagy oda, a muskátli még mindig a legszebb dísze az itthoni teraszoknak, hiszen gyönyörű színpompákban virágzik egész nyáron.

Fagyérzékeny, ezért ősszel vissza kell vágni és a pincébe, kamra mélyén kell teleltetni, majd áprilisban lehet ismét kiültetni. A muskátli a humuszban gazdag talajt kedveli és szereti a vizet is, cserébe nagyon sok virágot képes növelni és lenyűgözni a tulajdonosát, na meg a szomszédokat.

A dugványozást június-júliusban érdemes elkezdeni, ha egy ismerősnél virágzáskor megcsodáltunk egy muskátlit, kérjünk belőle hajtást, vagy hajtásokat, majd egy zacskóba téve, a naptól távol szállítsuk haza és minél hamarább tegyük egy pohár vízbe, hogy helyrejöjjenek.

Ezután cserépbe, ládába kell kiültetni őket, jó, ha a talaj remek vízáteresztő. Kapható gyökereztető hormon is, ha gyorsabban akarjuk, hogy a virágunk életre kapjon, mártsuk bele a szárát a hormonba, és úgy ültessük el. De hormon nélkül is pár héten belül, megfelelő locsolás mellett gyökeret ereszt a növény. Miután látjuk, hogy megfelelően fejlődik a virágunk, akkor többször csípjük vissza a hajtásokat, így egy idő után szép bokros muskátli viríthat az ablakunkban, párkányainkon.

Forrás:http://twice.hu/hobby/szaporitsunk-muskatlit-otthon

Hirdetés


Hirdetés betöltése...