Szájvízbe áztatta a lábait! Ha megtudod, hogy miért tette te is kipróbálod!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A lábfejek ápolásával a legtöbb ember nem szokott sűrűn foglalkozni, pedig idejében oda kell figyelni, mert később, idősebb korban megihatjuk a levét annak, hogy nem vigyáztunk lábfejünk higiéniájára.

szajviz-600x318

A szájvíz nemcsak a szájüreg tisztántartásában jeleskedik, hanem a lábfejek egészségének megtartásában is segít. Emellett még más lábápolási módszereket is felsorolunk.

1. Ha egy tálba beleöntünk annyi szájvizet, hogy ellepje a lábujjainkat, akkor a körmöket érintő, kezdeti fázisban lévő gombás betegségeket remekül meg lehet előzni. Áztassuk a lábfejünket ebben az oldatban 30 percig.

2. A kézen kialakuló körömgombás fertőzést is kordában lehet tartani. Ennek érdekében két héten keresztül áztassuk kezeinket szájvízben.

3. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a körömgombától, használhatunk fokhagymát is. Pár cikket tegyünk be a lábujjaink közé, rögzítsük, és hagyjuk ott 24 órán keresztül.

4. A lábon, talpon kialakuló bőrkeményedéseket, szemölcsöket hagymával is eltávolíthatjuk. Vágjunk egy vastag szelet hagymát, mártsuk bele ecetbe, majd tegyük a problémás területre, húzzunk zoknit rá. Addig alkalmazzuk az eljárást, amíg a bőrfelület megpuhul, és le lehet súrolni.

5. A chiliszósz is képes eltávolítani a bőrkeményedést. Egy kevés szószt és vazelint kenjünk a keménységre, majd gézzel tekerjük be.

6. A berepedt, fájós sarkakra érdemes himalájai sót rakni, mert abban magnézium-szulfát van, ami csökkenti a gyulladást.

7. Használjunk izzadásgátlót a lábhólyagok ellen, ha fájdalmas is, megéri, mert a készítmény remekül kiszárítja a hólyagot, és így megkezdődhet a gyógyulási folyamat.

8. Hagyjunk fel a cukorfogyasztással, ha szeretnénk hamarább megszabadulni a köszvénytől. Ebben segít, ha friss epret és cseresznyét eszünk.

forrás: filantropikum.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...