Sült paprika krémleves







Hirdetés betöltése…

Álmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most…

 

undefined

 

Szerintem nagyon kellemes, különleges lett így kókusztejjel.  Kókuszzsírban (egészség a köbön) pirítottam minden hozzávalót, házilag eltett korianderolaj van benne, és  a keleties ízek miatt gyömbért is adtam hozzá. A tetejére pirított mandulát tettem, szerintem így  tökéletes. Nyáron csinálok nyári verziót petrezselyemhabbal, már azt is kitaláltam!

Összetevők

  • 8-9 db piros kaliforniai paprika, kápia paprika, sárga kaliforniai paprika vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kk reszelt gyömbér
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1 ek koriandermag
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 200 g paradicsompüré
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 ek mandulapehely pirítva
  • 200 ml kókusztej
  • 2 ek. retekcsíra díszítésnek

Elkészítése

 

  1. A paprikákat megmosom, üveg sütőlapra alufóliát helyezek ráfektetem és 250 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor lesznek készen, ha felhólyagosodnak és a héjük kicsit megbarnul. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát zúzom és aprítom, a fűszermagokat előkészítem, a gyömbért lereszelem. A paprikákat egy edénybe teszem és letakarom 10 percre, ez idő alatt kihűlnek és jól lehúzhatóvá válik a héjuk. Miután lehúztam a héjakat, felvágom, magtalanítom és erezem.
  2. Kókuszzsírban üvegesre pirítottam a hagymát és a fűszereket, majd rádobtam a zúzott fokhagymát pár percig pirítottam, nehogy megégjen és hozzáadtam a paprikát, így pároltam tovább 5 percig, majd beleöntöttem a paradicsompürét és a 600 ml zöldségalaplevet (ha szükséges lehet cukrozni, nekem nem kellett). Kb. 20 percig rotyogtattam tovább, majd botmixerrel pürésítettem. Szitán átpasszíroztam, hoyg selymes legyen és kókusztejjel még egyszer összeforraltam.
  3. A tetejére mandulapelyhet pirítottam és egy-egy kiskanál sangó retekcsírát tettem, házi korianderolajjal meglöttyintettem.

 

 

Megjegyzés: a retekcsíra nekem díszítés volt, ettől függetlenül kissé pikáns ízt kölcsönzött neki és illett hozzá (de nem szükséges), a kókuszzsír egészségesebb mint bármilyen növényi olaj, de lehet helyettesíteni olívaolajjal is. A koriander olaj helyett használhatunk tökmagolajat, mogyoróolajat vagy dísznek egy löttyintés kókusztejet.

 

Forrás:Szabó Dorottya

Elképesztő fotók arról, amit a világon az emberek megesznek
Szülés utáni depresszióm van?



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés