Sült paprika krémleves







Hirdetés betöltése…

Álmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most…

 

undefined

 

Szerintem nagyon kellemes, különleges lett így kókusztejjel.  Kókuszzsírban (egészség a köbön) pirítottam minden hozzávalót, házilag eltett korianderolaj van benne, és  a keleties ízek miatt gyömbért is adtam hozzá. A tetejére pirított mandulát tettem, szerintem így  tökéletes. Nyáron csinálok nyári verziót petrezselyemhabbal, már azt is kitaláltam!

Összetevők

  • 8-9 db piros kaliforniai paprika, kápia paprika, sárga kaliforniai paprika vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kk reszelt gyömbér
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1 ek koriandermag
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 200 g paradicsompüré
  • só, bors, szerecsendió
  • 2 ek mandulapehely pirítva
  • 200 ml kókusztej
  • 2 ek. retekcsíra díszítésnek

Elkészítése

 

  1. A paprikákat megmosom, üveg sütőlapra alufóliát helyezek ráfektetem és 250 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor lesznek készen, ha felhólyagosodnak és a héjük kicsit megbarnul. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát zúzom és aprítom, a fűszermagokat előkészítem, a gyömbért lereszelem. A paprikákat egy edénybe teszem és letakarom 10 percre, ez idő alatt kihűlnek és jól lehúzhatóvá válik a héjuk. Miután lehúztam a héjakat, felvágom, magtalanítom és erezem.
  2. Kókuszzsírban üvegesre pirítottam a hagymát és a fűszereket, majd rádobtam a zúzott fokhagymát pár percig pirítottam, nehogy megégjen és hozzáadtam a paprikát, így pároltam tovább 5 percig, majd beleöntöttem a paradicsompürét és a 600 ml zöldségalaplevet (ha szükséges lehet cukrozni, nekem nem kellett). Kb. 20 percig rotyogtattam tovább, majd botmixerrel pürésítettem. Szitán átpasszíroztam, hoyg selymes legyen és kókusztejjel még egyszer összeforraltam.
  3. A tetejére mandulapelyhet pirítottam és egy-egy kiskanál sangó retekcsírát tettem, házi korianderolajjal meglöttyintettem.

 

 

Megjegyzés: a retekcsíra nekem díszítés volt, ettől függetlenül kissé pikáns ízt kölcsönzött neki és illett hozzá (de nem szükséges), a kókuszzsír egészségesebb mint bármilyen növényi olaj, de lehet helyettesíteni olívaolajjal is. A koriander olaj helyett használhatunk tökmagolajat, mogyoróolajat vagy dísznek egy löttyintés kókusztejet.

 

Forrás:Szabó Dorottya

Elképesztő fotók arról, amit a világon az emberek megesznek
Szülés utáni depresszióm van?



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zsírégető leves minden napra – gyors fogy... Ha sürgősen szeretnél leadni pár kilót, akkor érdemes kipróbálnod ezt a diétát, melyet általában szívbetegeknél alkalmaznak műtét előtt, ha gyors súlycsökkentésre van szükség. Ez a diéta igen hatásos, de elég drasztikus, ezért csak végső esetben vágj bele, ha úgy érze...
Zöldturmix – az élet itala A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon ta...
Zöldséggel töltött paprika Könnyű elkészíteni, és kimondottan vacsorára ajánlott. Nem telik 30 percnél több időbe, és máris kész a valóságos vitamin-bomba! Mai receptajánlónkban a zöldséggel töltött paprika elkészítésének rejtelmeibe vezetünk titeket.   Két személyre, a következők k...
Zablisztes túrófánk Hozzávaló 25 dkg túró 15 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt   5 dkg Xillit v.,eritritol őrölve   5 dkg margarin   1 dkg élesztő   2 db egész tojás csipet só 1 citrom reszelt héja Elkészítés Az összes anyagot dagasztótálba teszem és  jól elkeverem/ össze...
Zablisztes bukta Hozzávaló 50 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt 6 dkg olvasztott vaj csipet só 1 citrom reszelt héja 3 ek Xilit 3 dl tej (ha szükségesnek látod tehetsz még kb 0,3 - 0,5  dl- t bele) 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás + 2 sárgája Töltelék szilvalekvár diabetikus ( de l...
Zablisztből palacsinta Azt olvastam, hogy a zabliszt nagyon jótékony hatású. Gyomorvédő és kiválóan alkalmas ételek készítésére. Minden, amibe sima lisztet használunk teljesen vagy részben helyettesíthető vele. Hozzávaló Tészta/ 10 db 20 dkg zabliszt 2 db tojás csipet só xilitv v.eri...
Viszlát, tartósító: mustár készítése házi...  Aki szereti a mustárt, annak érdemes megpróbálnia saját kezűleg elkészíteni. Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.  Mindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, a...
Világbajnok fokhagymás, spenótos lángos A lángos a nyári fesztiválok, falu- és városnapok egyik kedvenc eledele. Ha otthon is fesztiválhangulatot szeretnénk varázsolni, készítsük el saját ízlésünk szerint a lángost. Az egészben az a jó, hogy nem csak a megszokott feltétekkel tudjuk fogyasztani, hanem fantáziánk sze...

Facebook hozzászólás