Sugárfertőzés esetén: Miso!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Jó pár évvel ezelőtt Dr. Shinichiro Akizuki (Nagasaki, Saint Francis kórház) készített egy tanulmányt miszerint a miso segít a sugárfertőzött betegeken, mivel eltávolítja a radioaktív anyagokat az emberi testből, valamint kordában tartja a gyulladást a szervezetben, amit a radioaktivitás okoz.

miso2

Sugárbetegség tünetei:
Fontos megjegyezni, hogy a tünetek a dózis mértékével változnak, evvel arányosan a túlélés mértéke is csökken.

  • 1-2 gray sugárzás: Hányinger, hányás, fejfájás, gyengeség 1-2 napon belül
  • Közepes dózisnál (2-3,5 Gray): láz, hajhullás, fertőzések, véres hányás, csökkent véralvadás akár fél napon belül Ennél magasabb dózis: reszketés, magas láz, zavarodottság, diszorientáció, alacsony vérnyomás
  • Hosszabb távú sugárzás esetén: rákos daganat, genetikai rendellenességek

A kutatás:

Dr. Akizuki laboratóriumi patkányokon kísérletezett nevezetesen az alábbi két radioaktív izotóppal, melyek atomreaktor katasztrófa esetén jelen vannak:

  • Jód-131
  • Cézium-134

A kutatásokból kiderül, hogy 50%-al kevesebb jód-131 izotópot tartalmazott azon patkányok vére melyek misot ettek.

A következő kutatásban az összes tesztalany halálos dózisú sugárzást kapott melynek eredményeként 1 hét után a patkányok 80% elpusztult viszont a misot táplálkozó patkányok szervezetében a sugárzástól előforduló gyulladás nem lépett fel.

1945-ben Nagasakiban Dr. Akizuki sugárbeteg pácienseit miso, algával, barnarizzsel kezelte eredményesen. Ez az egyszerű étrend nagyon hasonlít a makrobiotika alapjaihoz, amit George Oshawa fektetett le.

Általában szójababból készül, de a makrobiotika inkább a rizsből, árpából készült misot részesíti előnyben. A fermentáció beindításához sok más összetevő mellett a ’’koji” nevű gombát használják. A miso fermentációs ideje igen változó pár naptól, akár évekig is elhúzódhat attól függően, hogy milyen típusút akarnak készíteni. A makrobiotika az életerő, vitalitás visszanyeréséhez a sötétebb színű árpa misot használja, míg méregtelenítésre a világos színű shiro misot.

Élettani hatás:

A misot egy speciális gombafajtával oltják be (Aspergillus oryzae) mely B12 vitamint allít elő. Ennek hatására szokták ajánlani azoknak az embereknek, akik B12 vitamin hiányban szenvednek.

A miso kifejezetten magas nátrium tartalommal rendelkezik. 1 uncia miso a napi nátrium szükséglet 52%-át fedezi (1oz = 28,34 g). Természetesen más fontos anyagot is tartalmaz: cink, mangán valamint réz.

misoTáblázatos formában a legegyszerűbb szemléltetni azokat az anyagokat, ami szervezetünk számára nélkülözhetetlen.

Forrás:http://tudnodkell.info/sugarfertozes-eseten-miso/

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...