A só a konyhák elengedhetetlen kelléke, hiszen számos étel elkészítéséhez alkalmazzuk. Azonban nem csak ezen a téren lehet hasznos egy-egy csipet só, hanem más területen is!
Ha kíváncsi vagy mennyire színes felhasználási tulajdonságokkal rendelkezik a só, akkor az alábbiakból megtudhatod!
- A csokoládé- vagy kávéfolttól könnyen megszabadulhatunk, ha egy kevés sóval bedörzsöljük, hagyjuk állni, és csak ezután mossuk ki.
- A teafoltra tegyünk egy kevés sót, öntsünk rá néhány csepp ecetet, és hagyjuk így megszáradni. Ha elsőre nem jön ki teljesen, ismételjük meg a műveletet.
- A gyümölcsök hosszabb ideig frissen maradnak, ha megszórjuk őket sóval. Hagyjuk állni fél órán keresztül, majd mossuk le alaposan.
- A régi diót használat előtt áztassuk be egy kevés sós vízbe, így egészen felfrissülnek.
- Ha az édes krémekhez egy fél csipetnyi sót adunk, sokkal karakteresebben fogjuk érezni az aromájukat.
- A kávé sokkal aromásabb lesz, ha a kávéfőzőbe, az őrölt kávé tetejére egy csipetnyi sót teszünk.
- Ha nincs hűtőszekrényünk, a vajat napokig frissen tudjuk tartani, ha egy kevés sós vízbe áztatjuk.
- Az olaj hosszabb ideig megőrzi frissességét és nem avasodik meg, ha egy kevés sót teszünk az üvegbe.
- A gyertya sokkal lassabban fog égni, és tovább tart, ha a kanócot megszórjuk egy kevés sóval.
- Az olajos üvegeket könnyebben ki tudjuk mosni, ha ecettel elkevert sót használunk.
- Az új seprűt, használat előtt áztassuk forró, sós vízbe, így sokkal rugalmasabb lesz. Miután beáztattuk a sós vízbe, állítsuk fejjel lefelé, és így szárítsuk meg.
forrás: tudasfaja.com