Sokk érheti az olajpiacot, hatalmas benzin áremelkedés jöhet, már hétfőn!! Súlyos támadás érte szombaton a világ legnagyobb olajmezőit!!


Hirdetés


Szombaton ( 2019 szeptember 14. )  súlyos dróntámadás érte a  Szaúdi Aramco vállalat olajmezőit, a világ legnagyobb nyersolaj-feldolgozó létesítményét Abqaiq-ban és a királyság második legnagyobb olajmezőjét Khurais-ban.  A drónok, ismét Irán felől érkeztek, valószínűsíthetőleg ismét a jemeni Houthi lázadók indíthatták a támadást! A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a termelés napi kiesése, 5 millió hordó körül lehet, ami a világ teljes napi igényének 5%-a körül van!

A támadás valószínűleg megrázza majd az olajpiacokat, magyar idő szerint éjfélkor kezdődig a kereskedés! Elképesztő elemzések érkeznek, akár 10 dolláros, vagyis közel 20%-os azonnali áremelkedés is lehetséges! Ez nem jelenti azt, hogy a bőséges kínálatról, és készletekről szóló hírek így a háttérbe kerülnének, azonban biztosan jelentheti azt, hogy a befektetők, valós veszélynek tekintik a szaudi infrastruktúra sebezhetőségét, vagyis beárazzák majd, a már amúgy is érett geopolitikai feszültséget! Ez mit jelenthet itthon? A jóslatunk szerint 1 hónapon belül, simán 400 Ft fölé nézhet az üzemanyagok ára!

A világ legnagyobb országai azonnal készlet ellenőrzéseket tartottak, és készenlétbe helyezték a stratégiai tartalékokat! Ebben legjobban az USA áll, de Kína, és Oroszország is megfelelő tartalékokkal rendelkezik! Azonban kihangsúlyoznánk, hogy a támadás legfőbb üzenete leegyszerűsítve az, hogy ez megtörténhet bármikor, és akárhányszor! Nos így pedig, jelentős kockázat lépett be az olaj piacra!

Az olaj emelkedése pedig most nagyon nem jönne jól az amúgy is visszaesés felé araszoló gazdaságoknak! Mi várható tehát? Mindenkinek csak azt tudnánk tanácsolni, hogy óvatosan a költekezéssel, tartalékoljanak amennyit csak tudnak, a készpénz az egyik legjobb befektetés, spóroljanak, arany, fizikális tárgyak amik hasznosak, élelem, ruha, ezek most a legjobb befektetések! Nem kell profi befektetőnek képzelni magunkat, a világ simán lesöpör minket ha nem vigyázunk! Szóval véleményünk szerint jobb most egy kicsit a háttérbe vonulni, lelassulni, az egészségre, családra koncentrálni, és nem győzöm kihangsúlyozni, hogy spórolni, félretenni, hogy legyen tartalékunk problémás időszakokra is!!! ( Ja, és lehetőleg ne vegyenek fel több hitelt, várjanak azzal is, nézzük meg mi lesz 1-2 éven belül, ne kapkodjanak! )

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...