Sokat kockáztatunk, ha engedjük a kutyának, hogy az ágyunkban aludjon!


Hirdetés


Igen sok kutya gazda engedi a házi kedvencének, hogy az ágy végében, vagy akár mellette aludjon éjszaka. Ennek azonban súlyos következményei is lehetnek. Megpróbáljuk “növekvő” sorrendbe tenni a veszélyeket.

1. Hibás dominanciát idézhet elő

A kutya minden alkalommal amikor ott töltheti az éjszakát mellettünk, fokozatosan “főnöknek” érezheti magát, és hajlamossá válik, utasításaink megtagadására.

2. Romolhat az alvásminőség

A legfrissebb kutatások szerint az ebek drasztikusan ronthatják az alvásunk minőségét még akkor is, ha nem érezzük, hogy egész éjjel forgolódnunk kell miattuk. Ha reggel fáradtan, idegesen ébredünk, az nagy valószínűséggel e miatt lehetett. Azt azonban kiemeli a kutatás, hogy nem azzal van a baj ha egy légtérben történik az alvás. Vagyis ha megengedjük a kedvencünknek, hogy velünk aludjon, azt egy a szobában kialakított külön alvóhelyen tegyük.

3. Komoly egészségügyi kockázat

Az egészségügyi kockázatok közül, kiemelkedően veszélyes lehet a következő. Sokan erre nem is gondolnak, és eszükbe sem jutott még. Azt tudjuk, hogy a háziállatok tartása erősíti az immunrendszert, azonban a velük való alvás nem. Mégpedig a kullancs veszély miatt.  Ha olyan területen élünk, ahol jelentős számban található  kullancs, akkor reális esély van rá, hogy rátapadnak majd a kutyára. Amikor alszunk, a többek közt a Lyme-kórt is terjesztő élősködők szabadon és zavartalanul mozoghatnak az állat testén és akár átmászhatnak az emberre is.

Szóval jó dolog szeretni, ölelni a kutyánkat, de próbáljuk ezt is mértékkel tenni, és a fent említett veszélyekkel legyünk tisztában!

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...