Sokan érdeklődnek a szennyvízüzemű autó iránt


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_Hyundai-Tucson-Fuel-Cell-fuel-cap.jpgHamarosan az utakon is találkozhatunk azokkal az autókkal, melyek üzemanyaga nem az olajmezőkről, hanem a csatornából érkezik.

Tavaly ősszel a Tesla autógyár igazgatója, Elon Musk kijelentette, hogy a hidrogén üzemanyagcella technológiája lósz*rt sem ér, mert veszélyes gázzal működik, ami sokkal inkább illik a rakétákhoz, mint az autókhoz. Mindez a Hyundait cseppet sem zavarja, heteken belül az utakra kerülnek majd a Tucson Fuel Cell modellek, melyeket a szennyvízből előállított hidrogén hajt.

A mosdókból érkező szennyvíz hidrogénné alakításának módszerét az Irvine-i Kaliforniai Egyetem tudósai fejlesztették ki. Lényege, hogy a szilárd anyagokat különválasztják a víztől, amit mikrobák metánná és szén-dioxiddá alakítanak. A metángázt ezután megszűrik, a töltőállomásokra pedig már hidrogénként továbbítják.

A Hyundai Tucson hároméves lízing keretében, háromezer dollár önrész mellett havi ötszáz dollárért (kb. 110 ezer Ft) lesz kapható. Az árban benne van a karbantartás és a korlátlan mennyiségű üzemanyag is, mely egyelőre Kalifornia állam 12 pontján elérhető. Egy tankolással közel 500 kilométert lehet megtenni, a tartály feltöltése pedig röpke három percig tart.

A Hyundai szerint az új technológia legfőbb erénye, hogy nagyobb hatótávolságú és gyorsabban újratölthető, mint az elektromos autók, és üvegházhatású gázokat ez sem bocsát ki. Mindezeknek köszönhetően már most több mint 90 ezren érdeklődnek az autó iránt.

Hamarosan tehát bizonyíthatnak a szennyvízüzemű autók, reménykedjünk, hogy Elon Musknak nem lesz igaza.

 

 

 

Forrás:http://utajovobe.eu/hirek/energetika/4328-sokan-erdeklodnek-a-szennyvizuzemu-auto-irant

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...