Sok mindenre jó az ecet, de mire nem? 6 dolog, amik tisztítására sose használjunk ecetet!


Hirdetés


Mindnyájan szeretjük az ecetet takarításkor bevetni. Olcsó és természetes eszköz, ugyanakkor oda kell figyelnünk, mert savas és nem lehet mindenre használni.

Alább arról olvashatsz, hogy mire nem ajánlott alkalmazni az ecetet, ide kattintva pedig a legjobb tippeket találod a felhasználásáról.

Gránit és márvány munkalapok

Az ecetben lévő sav képes megsebezni a természetes köveket. Épp ezért használjunk inkább mosogatószert és langyos vizet a tisztításhoz.

Kő padlólapok

Hasonlóan a munkalapokhoz, a fürdőszobai járólap sem veszi jó néven, ha ecettel vagy citromlével sikálják. Kerüljük az ammóniát is és helyette maradjunk a speciális tisztítószereknél.

Tojásfolt

Ha elejtünk egy tojást a konyhában, vagy netalán egy gyerekbanda megdobálja autónkat tojással, nem az ecetes tisztítás a legmegfelelőbb. Ahelyett, hogy elszívná a tojást, megalvad, így sokkal nehezebb dolgunk lesz a takarításban.

Vasaló

Az ecet károsíthatja a vasaló belső alkatrészeit. Véletlenül se öntsünk tehát bele ecetet, mert egyik pillanatról a másikra eltömődhet, és elromolhat.

Fa padlóburkolat

Egyes lakástulajdonosok szerint az ecet használ, mások szerint árt a fa padlóburkolatnak. A mi tanácsunk az, hogy ez esetben hanyagoljuk az ecetet, de ha ragaszkodunk hozzá, akkor mindenképp hígítsuk ecettel.

Makacs foltok

A fű, fagylalt, festék és a vér biztosan nem jön ki ecettel semmiből. Ezek gyorsan beleállnak a szőnyegbe, vagy bármilyen anyagba, és már nem reagálnak a savra.

Forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...