Soha nem gondoltam volna, hogy erre is fel lehet használni az alumínium fóliát! Íme 6 tipp:


Hirdetés


A legtöbb háztartásban található alumínium fólia, hiszen megkönnyíti hétköznapjainkat, csomagolhatunk bele, de párolhatunk zöldséget, sülteket. A konyhai használaton kívül még számos dologra alkalmazhatjuk. Íme, néhány trükk!

1. A sütőre, grillre égett zsírt könnyedén eltávolíthatjuk, ha alumínium fóliából egy labdát gyúrunk, és azzal dörzsöljük át a problémás területet. Ezzel a módszerrel a zsírréteg könnyedén eltávolítható.

2. Helyezzünk fóliát a vasalódeszkára, és erre tegyük a ruhát. Így sokkal simább lesz, sőt egyszerre mind a két felét ki tudjuk vasalni a ruhának.

3. Nehéz a bútorokat tologatni a házban, tekerjünk a székek, asztalok, szekrények lábára egy kevés alufóliát, így sokkal könnyebben fog menni a költözés.

4. Amikor sonkát, szalonnát pirítunk a serpenyőben, a megmaradt zsírt gyűjtsük egy alufóliából készült kosárkába, így könnyebb lesz kidobni.

5. Könnyedén rögtönözhetünk belőle tölcsért is, így ha nincs éppen kéznél az eredeti, gyorsan meg lehet tölteni bármilyen tartályt, flakont.

6. Ha kifogyott az elem a táviránytóból, és csak egy kisebb méret van kéznél, megoldhatjuk a problémát, ha egy darag alufóliával pótoljuk a helyközt.

 Szerző: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...