Sajtos sült brokkoli


Hirdetés

Az előre gőzölt brokkolit tűzálló edénybe tesszük, majd a hozzávalókból készített mártással leöntjük. A tetejét megszórjuk sajttal és zsemlemorzsával majd a sütőbe tesszük.

Hozzávalók
-1 evőkanál ételízesítő – sok zöldséggel
-1 nagy fej brokkoli
-2 evőkanál olaj
-1 közepes nagyságú hagyma
-1 fej fokhagyma
-4 paradicsom
-2 kávéskanál szárított bazsalikom
-őrölt bors
-10 dkg juhsajt
-2 evőkanál reszelt parmezán vagy azt helyettesítő sajt
-1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Megmossuk és virágjaira bontjuk a brokkolit, fazékban vizet forralunk, fölé tesszük szűrőben a brokkolit, lefedjük, és mintegy húsz percig gőzöljük, hogy megpuhuljon, de ropogós maradjon. Serpenyőben felhevítjük az olajat, öt percig fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a bazsalikomot, és esetleg kevés vizet hozzáöntve összefőzzük sűrű mártássá. Az ételízesítővel, borssal ízesítjük.

A brokkolit tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a paradicsommártást, tetejére rakjuk a felszeletelt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Sütőben kb. húsz perc alatt aranysárgára sütjük.

(Forrás: napidoktor.hu)

Hirdetés
Hirdetés betöltése...