Hirdetés betöltése...

Sajtos-gombás tepsiben sült tarja, répával, padlizsánnal!


Hirdetés

Hozzávalók:

5-6 szelet sertés tarja 1 fej hagyma 250 g fehér csiperkegomba 15 dkg trappista sajt Olaj Só Bors Elkészítés: A tarja szeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés olajon megpároljuk (kb. félkészre). A hagymát kis kockákra vágjuk, megpároljuk, közben felszeleteljük a gombát is és hozzátesszük a hagymához, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd tovább pároljuk (kb. 10 percig, amíg össze nem esik a gomba), közben lereszelhetjük a sajtot.

Amikor minden megpárolódott, a húsra öntjük a hagymás-gombás szószt, rá pedig vastag sajtréteget szórunk.

Sajtos-gombás Tepsiben Sült Tarja sütés előtt

Előmelegített sütőbe tesszük (a hús párolásához használt olajt átöntjük a tepsibe) és addig sütjük, amíg a sajt megpirul (180 fokon kb. 30 perc). Tipp: A hús mellé/alá tehetünk zöldségeket is (hagyma, padlizsán, cukkini, sárgarépa, stb.), ezeket együtt süthetjük a hússal. Sóval, borssal és zöldfűszerekkel (bazsalikom, oregánó, majoránna, stb.) ízlés szerint ízesítjük. (A fotókon látható esetben két padlizsánt, két hagymát és két sárgarépát használtunk.)

Sajtos-gombás Tepsiben Sült Tarja tálalva

Jó étvágyat kívánunk!

 

forrás: bestofcafe.hu

Hirdetés

Hirdetés betöltése..