Rosszabbodott a látásod? Lehet ez a vitamin hiányzik a szervezetedből! Így pótold!


Hirdetés


Ha a szervezet vitaminhiányban szenved, a test folyamatos jelzéseket kezd küldeni, amik jellegzetes hiánytünetekben nyilvánulnak meg. A legtöbb hiánybetegség megfelelő vitaminpótlással problémamentesen megszüntethető. Vitaminhiány azonban nem csak hiányos táplálkozásból adódhat, hanem  betegségek, és egyéb külső tényezők is hozzájárulhatnak kialakulásához.

Az A-vitamin legfőképpen a bőr egészségéért felel, de a látással és a szemmel kapcsolatos problémák kezelésében is nagyon fontos. A farkasvakság, az éleslátás hiánya és több egyéb szembetegség kezelése mellett ajánlott a nagyobb bevitele.

Az A-vitamin hiányának tünetei lehetnek: a farkasvakság, keratomalacia (a szaruhártya kiszárad, hámlik), száraz bőr, a húgyúti fertőzés és a vesekő kialakulásának esélye növekszik, csökkent étvágy, hasmenés, hiányában megnő a légúti fertőzések, légúti hurutok kialakulásának gyakorisága.

A-vitaminban gazdag ételek: máj, vese, hús, hal, tej, vaj, sajt, tojássárgája. Karotinban (az A-vitamin előanyagában) gazdag ételek: sárgarépa, sütőtök, kajszibarack, sárgadinnye, paradicsom, paprika, paraj, sóska, kelkáposzta, petrezselyem.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...