Rendkívül rövid idő alatt, kemoterápia nélkül pusztítottak el olasz orvosok, egy másként nem operálható rosszindulatú áttétes májdaganatot


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Olaszországban az első, emberen végrehajtották azt a műtétet, amelynek keretében mikrohullámmal felfűtött tűvel elpusztították  másként nem operálható rosszindulatú áttétes májdaganatot.

Egy forró tűt szúrnak a tumorba, azzal pusztítják el. Az új technika, amely az úgynevezett “mikrohullámú termoabláció”, fellazítja a tumor (és metasztatikus formák) a máj, a vese, a tüdő, a pajzsmirigy és a csont szöveteket. A beteg ezt nyugtatózva, érzéstelenítve, altatás nélkül  követi végig, és a néhány perces érzés nélkül műtét akár már azonnali eredményhez is vezethet, sok esetben kemoterápiára sincs szükség. Az új módszer, forradalminak mondható bizonyos rákos megbetegedések kezelésében!

2082573_3ac73972_02d2_4ca2_b8a3_cf3d1d0fc7bf

November 15-én a szakemberek az egészségügyi hatóság engedélyével, hajtották végre a kezelést! Az innovatív műtét, mindössze tíz perc alatt véget ért, a hölgy Chioggia 65 éves, aki súlyos áttétes máj elváltozásban szenved. A magasan specializált beavatkozást, a közelmúltban felújított  sebészeti műtőben tartották.

poster_001

A “mikrohullámú termoabláció” magyarázatát a vezető sebész Salvatore Ramuscello mutatta be röviden: – Ez egy teljesen új kezelés, amely során a mikrohullámú generátorral összekötött, végberendezéses antennát, ultrahang segítségével juttatjuk be, közvetlenül a beteg szövetbe. Az antennában gyorsan növekedik a hőmérséklet, amely szabályozott és lokalizált, így okozva a pusztulását a beteg szövetben a lehető legnagyobb pontossággal. Például a tegnapi beavatkozásnál egy kis 2-3 mm-es bemetszéssel értük el a daganatot és kezeltük közvetlenül a tumort. A hő intenzitását és időtartamát addig alkalmazzuk, amíg a daganat mérete csökken, majd megsemmisül. Ily módon elkerülhető a sebészeti eltávolítás, és a regenerációs idő jóval rövidebb!

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...