Rántott hús panír alapanyag egy kicsit másképpen.


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Ebben a bejegyzésben egy másfajta paníranyagot szeretnék bemutatni mint amit eddig használtunk. Mert hiszen én is csak most jöttem rá hogy lehet a sokunk által kedvelt rántott szeletet egészségesebben és finoman elkészíteni.

Ez a két alapanyag a napraforgó (sokak által tányerica néven, vagy csak simán szotyiként ismert)magunk. A másik az még nem annyira elterjedt a hétköznapi használatban az pedig az amaránt. Ezt a kétfajta magot egyenként megdaráljuk majd összekeverjük.

Őrleményünk már összekeverve.

A panírozásnál végül is két anyagot váltunk ki, az egyik a liszt a másik a zsemlemorzsa (prézli). Ebben az esetben csak az őrleményt és tojást használjuk. A panírozást nem a Bécsi szeletnek megfelelően használjuk a hagyományos(liszt,tojás,morzsa), hanem Párizsi szeletnek megfelelően (az eredeti receptúra szerint liszt,tojás-liszt). Az én verzióm szerint az őrlemény , tojás, őrlemény.

Az így panírozott hússzelet.

A panír rajta marad a hússzeleten. Megjegyzésképen csak annyit hogy itt az nem vált be hogy előre panírozzuk , fóliázzuk plusz még hűtőben tároljuk. Itt ebben az esetben  panírozás után sütni kell mert a panír leválik a szeletről!!! Ezt az információt azért írom le nehogy valaki véletlenül megjárja. Viszont pozitív tulajdonsága hogy sütés után nem keményedik meg szárad ki. Ízletes friss marad.

A megsült szeletek.

Ezzel az eljárással készült rántott szeletet nyugodtan fogyaszthatják a lisztérzékenyek és cukorbetegek. Kisütését kókusz zsírban javasolom,de a hagyományos étolaj is megfelel.

Van egy másik fajta sütési eljárás is, ott minden plusz zsiradék felvételét kizárjuk. Ebben az esetben  villanysütőben tökéletesen kivitelezhető, tepsi aljára sütőpapírt teszünk rá helyezzük a szeleteket. Előmelegített sütőben sütjük. Ennél a sütésnél a tojást kiválthatjuk majonézzel a többi eljárás változatlan marad. Nem szárad ki és nem bántja gyomrunkat, ez érvényes mind a két sütési eljárásnál.

szerző:  Rita Szekeres

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...