Hirdetés betöltése...

Rákot okozhat a grillezés!


Hirdetés

Kínai kutatók szerint a grillezés során keletkező füst a bőr alá is beivódik. Lao Csia-jung, a Csinani Egyetem kutatója az Amerikai Kémiai Társaság Environmental Science & Technology című szakfolyóiratában publikálta a témáról szóló tanulmányát. Eszerint:

A FÜSTBEN LÉVŐ RÁKKELTŐ ANYAGOK A BŐRÖN ÁT INTENZÍVEBBEN KERÜLNEK BE A SZERVEZETBE, MINTHA BELÉLEGEZNÉNK AZT.

Az úgynevezett policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) bőrön át történő felszívódásától még a ruházat sem véd meg teljesen. Ezek akkor keletkeznek, amikor zsír, szaft vagy olaj ég el a parázson. Ekkor a füsttel a magasba emelkednek és a grillezett ételeken is lerakódnak. Az ilyen szénhidrogének nagy mennyiségű felvétele növeli a rákhoz vezető bélelváltozások és a légzőszervi megbetegedések kialakulásának kockázatát.

man-vacation-people-summer

A teljes cikket itt olvashatja el: 24.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése..