Rákmegelőzés: 3 egyszerű módszer természetesen, amit bárki megtehet!


Hirdetés


Rák nem alakul ki egyik napról a másikra. Ezek a rákellenes  életmódbeli tanácsok jelentősen csökkenthetik a rák kockázatát.

1. Napi 15 perc napfény

Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin-hiány csökkenti a sejtek közötti kommunikációt. Az alacsony D-vitamin szint nagyobb  kockázatot jelent  a mell, vastagbél, prosztata, petefészek, és a gyomorrák, esetében valamint a csontritkulás, a cukorbetegség, a sclerosis multiplex, és a magas vérnyomás is ide köthető. De kerüljük a túlzott behatás, amely bőrrákot okozhat.

2. Állj tovább. Ülj kevesebbet

Új vizsgálatok arra utalnak, hogy azok az emberek, akik ülve töltik a  nap nagyobb részét 24 százalékkal nagyobb  eséllyel vannak kitéve  a rákos megbetegedéseknek. Más kutatások azt mutatták, hogy azok, akik napi 4 órát  töltöttek a tévé előtt  54 százalékkal növelték a vastagbélrák kockázatát.

Ideje váltani egy álló asztalra? Ha ez nem lehetséges, kelj fel és járj körül egy pár percig, legalább óránként egyszer.

3. Dobja ki a cukros italokat.

A cukros italok hozzájárulnak az elhízáshoz és a cukorbetegséghez is, és növelik a méhnyálkahártya daganatos megbetegedésének kockázatát. A kutatások szerint azok a nők, akik  nagy mennyiségű cukoros iatlokat fogysztottak rendszeresen, akár 87 százaléknál nagyobb eséllyel fenyegeti őket a méhnyálkahártya rák valószínűsége. Cukros italok helyett fogyasszunk sok sok vízet vagy frissen facsart gyömölcslevet.

“Tehát ne feledjük a megelőzés a legjobb orvosság.”

Hirdetés


Hirdetés betöltése...