Radiátoros fűtés költség csökkentése anélkül, hogy egy fillért is elköltenél


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Tamás barátom, akinek radiátoros fűtés rendszere van a házában, jött hozzám és kérdezte: “Mit tud tenni, hogy kevesebb legyen a családi ház fűtés költsége?” Panaszkodott, hogy mindenhol másik radiátort és új kazánt akartak rásózni. Volt aki azt javasolta, hogy építsen egy új családi házat. Hiába magyarázta, hogy Ő most nem tud pénzt költeni, nem akar egy komplett új fűtés rendszert. Ki akarja hozni a maximumot a meglévő családi ház adottságaiból!

Megittunk egy jó teát és utána elmagyaráztam Tamásnak azt a négy fortélyt amire, ha odafigyel nem csak kevesebb lesz a ház fűtés költsége, de jobban is fogja érezni magát otthon.

Tamás kétkedve fogadta a tanácsaimat

Először kétkedett a szavaimban, de végül elkezdett odafigyelni és mára mind a négy fortélyt alkalmazza. Csökkent a ház radiátoros fűtés költsége, és azóta sokkal jobban érzi magát otthon.

4 elengedhetetlen fűtés költség csökkentő fortély családi ház tulajdonosok részére

1. Ne enged ki az utcára a meleget!

Figyelj oda a megfelelő szellőztetésre. Csak annyi friss levegőt engedj be a házadba az elhasznált helyére, amennyire tényleg szükség van. A megfelelő páratartalom családi ház esetében 40-60% között van. Attól, hogy hosszú ideig nyitva tartod az ablakokat nem lesz jobb a levegő bent. Csak azt fogod elérni, hogy lehűlnek a falak és a bútorok. Amikor visszakapcsolod a fűtés rendszert, nemcsak a levegőt kell felmelegíteni, hanem a kihűlt szobabelsőt is.

2. Levegős a fűtés rendszer és nincsen beállítva a kazán

Minden évben a fűtés szezon elkezdése előtt át kell nézned a családi ház fűtés rendszerét. Meg kell győződjél róla, hogy nem levegős a rendszer. Ha szükséges légtelenítened kell. A kazán karbantartását is el kell végeztetned. Lehet a fűtési szezon vége után, de még jobb a fűtés szezon megkezdése előtt. Találkoztam olyan házzal, ahol csak a kazán beállításával 15% energiát spóroltak!

3. Ne feledkezzél el a termoszstatikus radiátor szelepeidről!

A termosztatikus radiátor szelepeknek van egy rossz tulajdonságuk. Le tudnak tapadni. Rendszeres meg kell tekergetni őket és meg kell vizsgálni, hogy jól működnek. Ez független attól, hogy milyen minőségű és gyártmányú. Mindegyikkel előfordulhat.

4. Minden szobában csak a megfelelő hőmérséklet legyen

Az, hogy hány fokban kényelmes otthon lenni csak szokás kérdése. A régi falusi emberek, de még a nemes urak sem ültek télen 26 fokban! Nem bírtak volna annyi fát összeszedni az erdőben, amennyi ekkora meleghez kell. A jó közérzethez a 20-22 fok a megfelelő. De ez alacsonyabb lehet az előszobában és magasabb a fürdőben. Állítsad be minden helyiségben a megfelelő hőmérsékletet. Ezt a fűtés rendszer beszabályozásával teheted meg.

A környezettudatos emberek, ezekre a látszólag apró dolgokra odafigyelnek a mindennapi életben, mert az energia megtakarítás sok apró lépésből áll. Hiába van vastag hőszigetelés a külső faladon, ha nem használod jól a házadat. Egy kis fogyasztású, jó minőségű autóval is meg lehet itatni rengeteg benzint és hordhatod állandóan a szervizbe, ha nem vezetsz jól és nem tartod karban.

Szerző: ecobuilding.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...